Barcelona i Àrea
Centenars de vehicles VTC a Barcelona
Foto: Centenars de vehicles VTC a Barcelona | ACN
Protesta VTC

Centenars de VTC protesten amb una marxa lenta pel centre de Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Centenars de vehicles VTC a Barcelona
Foto: Centenars de vehicles VTC a Barcelona | ACN

Els VTC surten al carrer per escenificar un funeral del sector i fan una marxa lenta per Barcelona. 

Què en sabem? Centenars de conductors de cotxes amb llicències de Vehicles de Lloguer amb Conductor (VTC) protesten al centre de Barcelona amb una marxa lenta

  • La massa de vehicles ha sortit de la Plaça Espanya de la capital catalana, punt habitual d'inici de manifestacions del sector del taxi. 
  • Abans de sortir, uns 250 xofers han caminat per la plaça seguint un cotxe fúnebre amb un taüt per escenificar el funeral del sector. 
  • El sector diu que se sent "enterrat" enmig de la "guerra" entre el taxi i plataformes com Uber i Cabify i que ha estat "perjudicat" pel darrer decret del Govern.

En detall: Els VTC diuen que la decisió de l'executiu català provoca una "paralització" de més del 75% de la flota.

  • El portaveu dels conductors, Ramon Llort, lamenta que la norma està "farcida d'incoherència i d'errors" i "condemna a desaparèixer" el sector. 

En xifres: Segons els mobilitzats, més de 300 llicències "estan segrestades malgrat complir tots els requisits" i no es concedeixen "per errors administratius o sancions prescrites".

En profunditat: També han carregat contra Aena a qui acusen "d'expulsar-los" de l'aeroport del Prat, on concentren el 80% de la nostra activitat. Per aquest motiu, han exigit "una llei d'acompanyament al decret consensuada amb nosaltres, que arregli aquest despropòsit".

Context: El passat 25 de gener, centenars de taxistes van ocupar la Gran Via de Barcelona en una protesta contra les plataformes de lloguer d'aquest tipus de vehicles, que consideren competència deslleial.

  • El sector del taxi ha protestat perquè s'acabi amb el sistema de tarifes dinàmiques d'operadors com Free Now i la circulació de VTC que no compleixin els requisits de la llei.
  • Més de 2.000 taxis, segons l'organització, i 900, segons l'Ajuntament de Barcelona, van ocupar un llarg tram de la Gran Via de Barcelona, entre Plaça Tetuan i passeig de Gràcia.