Barcelona i Àrea
Jaume Collboni i Ada Colau
Foto: Jaume Collboni i Ada Colau | Europa Press
Ajuntament Barcelona

Collboni contradiu Colau i defensa l'aliança amb Israel: "Barcelona no trenca ponts"

Temps de lectura: 2 minuts
Jaume Collboni i Ada Colau
Foto: Jaume Collboni i Ada Colau | Europa Press

L'extinent d'alcaldia a l'Ajuntament de Barcelona Jaume Collboni contradiu a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i defensa les aliances amb Israel i Tel-Aviv. 

Per què és important? Aquest passat dimecres, l'alcaldessa de Barcelona va anunciar que la capital catalana suspenia temporalment les relacions amb Israel, incloent-hi els acords d'agermanament de la capital catalana amb Tel-Aviv. 

El motiu: Colau argumenta que s'ha sentit interpel·lada per entitats i ciutadans que s'han adreçat al consistori i han denunciat la situació "d'apartheid" que viu el poble palestí. "No podem callar", va justificar-se. 

Què diu? Ni 24 hores després de la decisió de l'alcaldessa, el seu antic soci socialista i candidat a l'alcaldia pel PSC, Jaume Collboni, s'ha pronunciat sobre la polèmica decisió de Colau. 

  • Collboni contradiu a l'alcaldessa i se situa contrari a la decisió presa per la màxima responsable al consistori barceloní. 
  • El socialista diu que es "compromet a restablir l'acord amb Tel-Aviv". 
  • L'alcaldable defineix la capital d'Israel com una capital "diversa, oberta, tolerant i progressista". 
  • "Barcelona hauria de continuar mantenint les seves polítiques de cooperació perquè ens sentim agermanats amb palestins i israelians. Per això crec que és un greu error i soc contrari a la decisió unilateral que ha pres l'alcaldessa Ada Colau", escriu en un article d'opinió a El País.
  • Collboni diu que "Barcelona no trenca ponts, i no hauria de trencar amb ningú". 
  • "Barcelona, ​​com a capital de la Unió per la Mediterrània, vol continuar exercint de pont entre els països, les cultures i les religions del nostre mar", ha escrit el socialista.

Previsions: Amb les paraules de Collboni, el grup municipal socialista es posiciona contrari a la decisió presa per Colau. El líder dels socialistes barcelonins ha anunciat que faran una proposició que es votarà "com més aviat millor" perquè es mantingui l'acord. 

  • "Estem convençuts que la majoria de regidors del Consistori no donaran suport a la decisió que ha pres l'alcaldessa", ha dit.