Barcelona i Àrea
Xavier Trias
Foto: Xavier Trias | Europa Press
Eleccions municipals

Trias diu que només pactarà amb el PSC o amb ERC per aconseguir l'alcaldia

Temps de lectura: 2 minuts
Xavier Trias
Foto: Xavier Trias | Europa Press

El candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat que només pactarà amb el PSC o amb ERC si necessita el seu suport. 

Per què és important? El pròxim 28 de maig se celebren eleccions municipals arreu del país. Barcelona enfronta uns comicis amb les enquestes i sondejos més igualats que mai. Barcelona en Comú, ERC, PSC i Junts hauran de lluitar fins a l'últim moment per aconseguir l'alcaldia de la capital catalana. 

Què diu? En una entrevista a El Periòdico, l'exalcalde de Barcelona i candidat de Junts, Xavier Trias, ha afirmat que si fos necessari, pot pactar amb el PSC o amb ERC "si s'acosten" als seus plantejaments. 

  • Trias reconeix que si no guanya les eleccions, donarà suport als socialistes o republicans, segons qui guanyi. 
  • Però es pregunta si "ells poden dir el mateix?", sobre donar-li suport, en un hipotètic escenari on guanyés les eleccions. 
  • L'alcaldable de Junts ha acusat l'alcaldessa Ada Colau d'aturar tots els projectes que ell va iniciar durant el seu mandat i l'ha titllat de "sectària".

Previsions: Trias ha assegurat que si guanya les eleccions tirarà endavant el projecte per tapar la ronda de Dalt i aturarà altres iniciatives liderades per Colau com la unió del Tramvia a la Diagonal o dedicar a habitatge protegit un 30% de les grans promocions o rehabilitacions.

Context: Fins fa poques setmanes, Trias estava apartat de la primera línia de la política. Junts el va anar a buscar per intentar recuperar l'alcaldia de la capital catalana. 

  • El candidat de Junts va ser alcalde de Barcelona del 2011 al 2015.
  • A les passades eleccions municipals, la formació de Junts va quedar en cinquena posició, per darrere d'ERC, Barcelona En Comú, PSC i Ciutadans. 
  • La formació postconvergent va aconseguir 5 regidors, la meitat dels que tenen actualment els republicans o els comuns.