Open Melon
L'alcaldable de Junts a Barcelona
Foto: L'alcaldable de Junts a Barcelona | David Zorrakino / Europa Press
Junts

Xavier Trias no acompanyarà Borràs a la manifestació de suport pel judici

Temps de lectura: 2 minuts
L'alcaldable de Junts a Barcelona
Foto: L'alcaldable de Junts a Barcelona | David Zorrakino / Europa Press

Xavier Trias, candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona i exalcalde de la ciutat, no acompanyarà a la presidenta de la formació, Laura Borràs, a la manifestació de suport pel seu judici aquest divendres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Per què és important? El nou home fort de Junts, que totes les enquestes li donen la victòria a les eleccions municipals de Barcelona, no estarà al costat de Borràs abans del seu judici per prevaricació i falsedat documental.

En profunditat: Segons apunta Nació, l'exalcalde Trias optarà per no formar part de la delegació de Junts que acompanyarà Borràs.

  • L'entorn de Trias ha adduït motius d'agenda per no participar de la concentració. "Trias té moltes reunions de feina agendades des de les vuit del matí de fa dies", sostenen.

D'on venim? Aquest matí el vicepresident i portaveu de Junts, Josep Rius, no s'ha volgut mullar en concretar quins dirigents del partit participarien en la concentració. I en concret, de Trias, ha defugit d'assegurar la seva assistència. Tot i això, ha remarcat que hi haurà un gran "gruix" de polítics del partit.

Què diuen? Rius ha assegurat aquest dijous que el partit "tanca files" amb la presidenta de la formació, Laura Borràs, que divendres afronta l'inici del judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, pel presumpte fraccionament de contractes quan estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

  • En una atenció als mitjans des del Parlament, Rius ha avisat que Borràs hauria de "recuperar" els "càrrecs de presidenta" del Parlament en cas que el TSJC l'absolgui.