Barcelona i Àrea
Superilla de Sant Antoni
Foto: Superilla de Sant Antoni | Ajuntament de Barcelona
Urbanisme

Arxiven la investigació contra les Superilles de l'Eixample Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Superilla de Sant Antoni
Foto: Superilla de Sant Antoni | Ajuntament de Barcelona

La Fiscalia ha arxivat la investigació de les Superilles de l'Eixample impulsada pel govern de l'Ajuntament de Barcelona. 

Què en sabem? La secció de Medi Ambient i Urbanisme de la fiscalia ha tancat la carpeta sobre les investigacions d'uns dels projectes estrella de l'actual executiu de Barcelona. 

  • Les diligències d'investigació es van incoar l'abril del 2022, arran de dues denúncies interposades per Salvem Barcelona i un exarquitecte del consistori.
  • El fiscal ha considerat que no hi havia elements suficients per considerar que hi havia un delicte sobre l'ordenació del territori, com consideraven els denunciants.
  • Un cop analitzats els informes tècnics i l'actuació duta a terme, la fiscalia conclou que "no és evident" que per a la realització d'una ordenació d'aquest espai públic com la plantejada, fos necessària prèviament la modificació del Pla General Metropolità com entenien els denunciants.

Què diuen? La tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament, Janez Sanz, s'ha pronunciat sobre la decisió del ministeri públic: "No es pot explicar millor: els lobbies volien aturar als jutjats el que no han pogut aturar al carrer". 

  • Conclou el missatge amb "Superilla Barcelona no s'atura". 

Situació actual: L'Eixample barceloní es troba en plena fase d'obres. L'Ajuntament hi està construint una superilla, on carrers com Consell de Cent, Girona, Rocafort i Comte Borrell es pacificaran i deixaran de ser prioritaris per vehicles com cotxes o motos. 

  • L'objectiu del consistori és crear grans espais al mig de l'Eixample dedicats al veïnat on el verd serà el protagonista.
Etiquetes: Barcelona Ada Colau