Barcelona i Àrea
Plats vegeterians
Foto: Plats vegeterians
Gastronomia

Els millors restaurants vegetarians de Barcelona

Temps de lectura: 4 minuts
Plats vegeterians
Foto: Plats vegeterians

Menjar sa i saludable està de moda. Cada vegada són més les persones que gaudeixen provant plats vegetarians i vegans. Quins són els millors restaurants vegetarians de la capital catalana? Hem fet una selecció dels locals on poder gaudir d'una experiència gastronòmica completa. 

1. Restaurants Virens

En detall: El restaurant Virens del xef Rodrigo de la Calle és un dels restaurants vegetarians de referència de Barcelona. El restaurant planteja una carta on el protagonisme es focalitza en la filosofia del cultiu ecològic: productes naturals, vegetals, de proximitat i quilòmetre zero.

  • "Apostem per una cuina sana, creativa, versàtil i elaborada". 
  • El local ocupa la 18a posició del rànquing dels millors restaurants vegetarians del món. 

Ubicació: Gran Via de les Corts Catalanes, 619

 

2. The Green Spot

En detall: El restaurant vegetarià del Grupo Tragaluz és un clar exemple que la cuina vegetariana i vegana no és avorrida. La xef Julia Klesit ofereix una carta amb plats d'arreu del món amb productes de temporada i un forn de llenya: plats marroquins, vietnamites o tailandesos. 

  • "Gaudiràs menjant verdures". 
  • El restaurant ha aconseguit la posició número 29 de la guia dels millors restaurants vegetarians d'arreu del món.

Ubicació: Carrer de la Reina Cristina, 12

 

3. Gatblau 

En detall: Fa més de 10 anys que aquest restaurant va decidir apostar per una cuina sostenible i saludable: ingredients de proximitat, de temporada, ecològics i de comerç just. Tot això sota el lideratge del xef Pere Carrio que no renuncia a l'ambició gastronòmica. El restaurant té com a filosofia el moviment Slowfood. Des de la cuina del restaurant treballa per aconseguir una dieta sostenible, variada i sorprenent.

  • "Treballem perquè la presència vegetal a la nostra cuina sigui la que correspon a una dieta sostenible, i que alhora sigui variada, sorprenent, i rica en matisos". 
  • Gatblau ocupa la posició número 48 de la guia dels millors restaurants vegetarians del món. 

Ubicació: Carrer del Comte Borrell, 122

 

4. Teresa Carles 

En detall: Al bell mig del centre de la ciutat hi trobem el restaurant Teresa Carles, un restaurant que basa la seva carta en una dieta ovo-lacto vegetariana. La cuina del restaurant se centra en fruites i verdures de producció local, cereals i llegums, pasta artesana, algues marines i molts més productes.  

  • "Recollim directament del camp el millor que ens dona la terra per portar-ho a taula i presentar-ho al plat sense dogmes ni complexos". 

Ubicació: Carrer de Jovellanos, 2

 

5. Rasoterra 

En detall: El restaurant se centra en una gastronomia plant based, basada en ingredients exclusivament vegetals i de proximitat. Un dels atractius del local és la gran carta de vins naturals i de qualitat que ofereix. El bistrot gastronòmic ofereix una gran varietat pels amants de la cuina vegetariana i vegana amb plats d'autor i imaginatius. 

  • "Mirem la cuina que fem des de la gastronomia, per això tenim una carta diferent, com correspon a un bistrot amb personalitat". 

Ubicació: Carrer del Palau, 5

 

6. Xavier Pellicer 

En detall: El xef Xavier Pellicer ofereix la seva forma de vida als comensals. L'aposta del restaurant se centra en la biodinàmica, amb productes ecològics, de proximitat i saludables. El concepte central és la Healthy Kitchen, un equilibri entre el plaer de menjar i el benestar de la digestió. Destaca la incorporació de la brasa als seus plats on es cuinen productes de temporada. 

  • "Pellicer ofereix la seva forma de vida als seus comensals. Creu que les mans de les persones que treballen la terra transmeten energia positiva als qui cuinen i que aquests la traslladen als comensals". 

Ubicació: Carrer Provença, 310

 

7. Flax & Kale 

En detall: La franquícia de menjar vegetarià ofereix diferents plats per gaudir del plaer gastronòmic i a la vegada del seu valor nutricional. Un 80% de la seva carta és plant-based i el 205 restant són receptes que inclouen peix blau. Una cuina sorprenent, sabrosa, sana i sostenible. 

  • "Volem alimentar-te millor perquè siguis més feliç i aconsegueixis viure més anys amb un òptim estat de salut". 

Ubicació: Carrer de Tallers, 74b

 

8. Roots & Roll 

En detall: T'agradaria menjar sushi però ets vegetarià? Cap problema. Root & Roll ofereix una extensa carta de cuina asiàtica i japonesa apta per vegetarians i vegans. Una nova forma de satisfer el teu paladar amb una innovadora fusió de gustos i contrastos. Cada rotllo de sushi està creat amb una combinació única d'ingredients. 

  • "Flexitarià? Vegetarià? Vegà? Plant-based? Amant del sushi? Saludable? Sense gluten? O simplement busques un àpat deliciós en un ambient acollidor i amb un servei agradable? Roots & Rolls és el lloc on anar!". 

Ubicació: Carrer del Consell de Cent, 401