Barcelona i Àrea
Jornada del Poblenou Open Day
Foto: Jornada del Poblenou Open Day | Poblenou Urban District
Barcelona

El millor pla cultural per aquest cap de setmana: El Poblenou Open Day

Temps de lectura: 3 minuts
Jornada del Poblenou Open Day
Foto: Jornada del Poblenou Open Day | Poblenou Urban District

El barri del Poblenou acull aquest dissabte 6 de maig el Poblenou Open Day amb més de 60 activitats culturals entre les quals hi haurà art, xerrades, tallers i gastronomia.

Per què és important? El districte del Poblenou acull una gran quantitat d'espais de creació artística encara molt desconeguts per a la resta de la ciutat. De fet, es considera que acull la comunitat creativa més gran de Barcelona. Aquest cap de setmana s'obre per donar-se a conèixer.

Com funciona? Portes obertes de galeries i centres d'art, visites a escoles de disseny i animació, mostres de curtmetratges, showrooms de mobles, objectes de disseny i roba, espais gastronòmics, tallers, conferències i música en viu, són algunes de les activitats que hi haurà.

La Nave WAC Lab Valkiria

Aquest espai és un dels més destacats. En ell s'hi exposaran els treballs d'una vintena d'artistes: 8 muralistes i 15 artistes, que han creat una obra col·lectiva. També hi haurà PD, música en directe, menjar, tallers i xerrades.

On? L'espai es troba al carrer Puigcerdà, 77.

La façana i El lateral

L’artista Aleix Font Arroyo a.k.a Rata Con Corbata intervindrà en aquest espai amb la seva obra el mur del carrer Àvila, 75.

A més, al costat hi haurà “El Lateral”, on intervindran els artistes Cane, Plain Jein i 27 lletres.

  • Aquest espai neix com un reclam d’aquells edificis que van tenir activitat industrial, però que actualment es troben en desús i es poden convertir en un gran llenç.

Activitats

Entre els tallers i altres activitats hi ha:

  • A l'estudi ArtValles, un taller d'aquarel·la botànica.
  • Al centre universitari Bau s'hi oferiran dos workshops gratuïts per a persones interessades en el món del disseny.
  • A l'IAAC/ Fab Lab Barcelona s'hi farà un taller participatiu sobre pràctiques artesanals combinades amb tecnologia.
  • Al voltant de 15 locals tindran exposicions entre els quals hi ha el centre de formació ALAS, la galeria d'art La Plataforma, la galeria Artesi.
  • Les escoles creatives FX Animation, Onair, L’Idem Barcelona i Barcelona School of Creativity també tindran un lloc destacat a la programació amb jornades de portes obertes i mostres de cinema, curtmetratges i treballs de concepte art dels alumnes.

També la gastronomia tindrà un paper fonamental. Un gran nombre de bars i restaurants tindran una oferta especial de plats, menús, begudes i còctels.

Quan? De 12 h del migdia fins a les 22 h de la nit, tothom tindrà oportunitat de conèixer els espais de creació per dins i d'assistir a les activitats programades.

Qui? L'organització ve de la mà de la fundació del Poblenou UIrban District, una associació que des de 2012 treballa per impulsar i fer créixer la comunitat.

Etiquetes: Barcelona Art Cultura