Barcelona i Àrea
El Parc del Laberint d'Horta de Barcelona
Foto: El Parc del Laberint d'Horta de Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Parcs de Barcelona

El parc més antic de Barcelona: amb laberint i gran com set camps de futbol

Temps de lectura: 3 minuts
El Parc del Laberint d'Horta de Barcelona
Foto: El Parc del Laberint d'Horta de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

Lluny de la massificació turística del centre de Barcelona, hi ha un pulmó verd que avui dia molts veïns i catalans encara no coneixen. La seva majestuositat el converteix en un jardí -museu, segons l'ajuntament. La frondositat d'aquest gran parc on hi cabrien fins a 7 camps de futbol inclou paratges salvatges, una gran varietat d'arbres i vegetació i fins i tot un canal. 

Què en sabem? Estem parlant del Parc del Laberint d'Horta, una extensa zona verda que es fusiona amb la muntanya de Collserola.

  • El visitant s'endinsarà en un recorregut esquitxat per escultures mitològiques, pavellons neoclàssics i columnes toscanes, i fins i tot un fals cementiri.
  • Estem parlant del jardí històric més antic que es conserva a la ciutat, un repte perfecte per posar a prova l'orientació.

Història

El parc s'ubica en una finca del marquès de Llupià, de Poal i Alfarràs, un home molt il·lustrat que va encarregar el jardí a l'italià Domenico Bagutti, que va treballar en la seva creació fins al 1808. Fins a la dècada dels 70 del segle XX el parc va ser propietat de la família Desvalls. Actualment, és propietat de l'Ajuntament de Barcelona, que va restaurar-lo en profunditat el 1994.

  • El jardí va néixer neoclàssic el 1791 i es va completar com una obra romàntica el 1853. El parc es troba al darrere del Velòdrom Municipal d'Horta.

On? El parc s'ubica al Passeig dels Castanyers, 1, al barri d'Horta. S'hi pot arribar fàcilment en metro parant a l'estació Mundet de la línia 3 (verda).

El canal, on originalment es podia navegar, és ideal per organitzar una cita romàntica que no pot fallar. 

  • El palau de la família, les fonts o la cascada dibuixa un escenari que ben segur encendrà la flama de l'amor i la passió entre els visitants.

En detall: Al parc podràs conèixer figures de la mitologia grega com els deus Eros i Dionisio.

Horari i preus

Horaris: Obre tots els dies de l'any, excepte el 25 de desembre. 

  • De l'1 d'abril al 31 d'octubre obre de 10:00 als 20:00.
  • De l'1 de novembre al 31 març obre de 10:00 a 18:00. 
  • Es pot comprar entrada fins una hora abans de tancar.

Preu: Per entrar-hi cal pagar 2,23 euros, 1,42 euros per persones amb discapacitat, menors de 14 anys i amb el Carnet Jove.

A més: Barcelona té molts més parcs que valen la pena conèixer. A Principal ja te n'hem parlat d'uns quants:

Etiqueta: Barcelona