Barcelona i Àrea
El Parc de Cervantes
Foto: El Parc de Cervantes | Ajuntament de Barcelona
Oci

L’espectacular parc de Barcelona amb milers de roses perfecte per visitar aquest mes

Temps de lectura: 3 minuts
El Parc de Cervantes
Foto: El Parc de Cervantes | Ajuntament de Barcelona

Barcelona està plena d'activitats per fer, però també de parcs, jardins i espais verds de tota mena on pots desconnectar del ritme frenètic de la ciutat. Alguns són espais de tranquil·litat, de natura, per gaudir amb els infants, jardins plens de colors o espais on passejar amb el gos, entre altres. En definitiva, espais on es respira un ambient diferent i molt més relaxat.

En detall: Vols descobrir un espai idíl·lic dins de la ciutat de Barcelona i amb milers de flors perfecte per visitar aquest mes i fer bones fotografies? T'expliquem quina ha de ser la teva propera visita a la ciutat.

Què en sabem? Parlem del Parc i Roserar de Cervantes amb 7 hectàrees de suaus pendents i milers de roses distribuïdes en camins de terra que es creuen formant una gran trama d'amplis espais.

  • Un espai verd esplèndid i obert on es distingeixen zones de gespa, camins amples i la suavitat del pendent del terreny. Unes característiques que el fan un lloc perfecte per passejants i esportistes, sobretot els ciclistes i els corredors.

El més destacat: La col·lecció de roses és la joia de corona d'aquest parc. El Roserar de Cervantes conté uns 10.000 rosers d’unes 2.000 espècies i varietats diferents que en el millor moment de la floració —entre els mesos de maig i juliol— poden arribar a presentar, pel cap baix, prop de 150.000 roses obertes alhora.

  • Un circuit botànic que travessa tot el roserar permet viatjar, a través dels rosers, per Àsia, l’Orient Mitjà, Europa i Amèrica. Hi ha parterres dedicats a les espècies silvestres i d’altres dedicats als rosers híbrids antics, obtinguts abans de 1876 i que ja van cultivar egipcis, grecs i romans. 

A més: A l’accés principal dels jardins hi trobem un espai dedicat als rosers, que destaquen per l’aroma de les seves flors. N’hi ha de 235 varietats i sense que calgui acostar-s’hi gaire, podrem sentir el perfum de les roses. Una flaire exquisida ens acompanyarà tota l’estona.

On? El Parc de Cervantes està situat als terrenys que abans ocupava el torrent Estela, que recollia les aigües que baixaven des del cim de Sant Pere Màrtir. Es troba a l'Avinguda Diagonal 708-716 i es pot arribar amb l'L3 a Zona Universitària.

  • Es pot recórrer pujant des de l’avinguda de la Diagonal, que és on hi ha l’entrada principal del parc, o bé d’una manera més relaxada, tot baixant des de la ronda de Dalt.

Horaris: De desembre a febrer de 10:00 a 18:00, de març a octubre de 10:00 a 19:00, a l'abril de 10:00 a 20:00 i de maig a setembre de 10:00 a 21:00.

Finalment, et proposem altres plans gratuïts que pots fer a Barcelona:

Etiqueta: Barcelona