Barcelona i Àrea
Parc del Mirador del Migdia
Foto: Parc del Mirador del Migdia | Ajuntament de Barcelona
Parcs

El bonic parc de Barcelona perfecte per fer un pícnic i veure la posta de sol

Temps de lectura: 2 minuts
Parc del Mirador del Migdia
Foto: Parc del Mirador del Migdia | Ajuntament de Barcelona

Gaudir de les vistes de Barcelona des d'un lloc privilegiat i poc conegut és possible. El Parc del Mirador del Migdia és perfecte per veure les vistes de la ciutat i també per caminar pels seus senders.

Què en sabem? El parc del Mirador del Migdia ocupa un dels últims sectors que restava per urbanitzar a finals del segle XX al vessant sud de la muntanya de Montjuïc. Va ser planificat al mateix temps que es va projectar l’Anella Olímpica dels Jocs del 1992.

Què fer al Parc del Mirador del Migdia?

A banda de les bones vistes del parc, també és perfecte per anar a passejar o per passar-hi un dia descans, ja que disposa d'un gran espai de pícnic sota l'ombra dels pins i un bar des d'on es poden contemplar unes de les millors postes de sol de la ciutat.

  • La vocació paisatgística d'aquest parc es tradueix en una imatge més forestal que no pas de jardí. Els camins, fent ziga-zaga, s'enfilen i pugen i baixen pel pendent del terreny, unint els balcons-miradors que permeten gaudir d'una bona vista panoràmica de Barcelona.

Altres espais per visitar: Si anem en direcció al Poble-sec, al costat del parc del Mirador del Migdia el primer que trobem és el Jardí Botànic de Barcelona. El segueixen la part nova del viver de Tres Pins, els jardins de Mossèn Cinto Verdaguer i els jardins de Joan Brossa, amb els jardins del Mirador de l’Alcalde just a sobre.

  • Una bona excursió que, en tot cas, resulta més suggeridora si es fa just en el sentit contrari: començant al Mirador de l’Alcalde i acabant amb un bon pícnic al parc del Mirador del Migdia.

En detall: El parc del Mirador del Migdia és ric en pins blancs i pins pinyers, alzines i xiprers. Pel que fa a les palmeres, n’hi ha unes quantes; sobretot destaca la filera de palmeres de Canàries que voreja el mirador del Migdia.

Com s'arriba al parc?

On? El parc es troba al Passeig del Migdia, 156 - 174. Està situat en un dels dos extrems d’una sèrie de parcs i jardins que van resseguint la muntanya de Montjuïc entre la Zona Franca, el barri de la Marina del Port i el barri del Poble-sec.

  • Per arribar-hi n’hi ha prou de pujar-hi pel carrer del Molí o bé seguir recte pel camí de ronda del castell.
Etiqueta: Barcelona