Barcelona i Àrea
El Morad, en un concert
Foto: El Morad, en un concert | ACN
Successos

Demanen 6 anys de presó a Morad per atacar un policia amb una pistola Taser

Temps de lectura: 2 minuts
El Morad, en un concert
Foto: El Morad, en un concert | ACN

La Fiscalia demana 6 anys de presó pel cantant de trap Morad per atacar un agent dels Mossos d'Esquadra amb una pistola Taser durant el toc de queda nocturn decretat en la pandèmia de coronavirus.

Què en sabem? Els incidents van passar el 17 de juliol de 2021 quan agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra feien tasques preventives de vigilància a la Florida de L'Hospitalet de Llobregat, el barri que l'ha vist créixer. El Morad El Khattououti El Hormi els hauria agredit físicament i va intentar utilitzar aquesta arma prohibida, segons ha avançat El Mundo i ha comprovat Principal.

  • Al voltant de les 02:20 de la matinada, els van començar a llençar ampolles de vidre des d'una de les finestres d'un edifici de Blocs La Florida al crit de "gossos, fills de puta".
  • Dos agents es van dirigir a un bloc on es trobava el cantant de música urbana que, al veure'ls, va fugir pels passadissos del vestíbul. 
  • Els policies van ordenar que s'aturés, però ell va continuar corrent fins que es va veure acorralat. En aquell moment va empunyar la pistola "amb una manifesta indiferència a l'autoritat de la força actuant", segons l'escrit de la fiscalia.
  • El Morad es va abalançar contra ells per intentar fugir i va propinar una puntada de peu a un dels agents, causant-li ferides lleus al turmell i el genoll.
  • Després van aconseguir reduir-lo i el van detenir.

En detall: La Fiscalia l'acusa d'un delicte d'atemptat agreujat amb ús d'arma, en concurs amb un delicte de lesions lleus, i un delicte de tinença d'arma prohibida.

A la pràctica: Pel delicte d'atemptat agreujat, el Ministeri Públic demana 4 anys de presó i pel de tinença d'arma prohibida 2 més. També reclama una indemnització de 350 euros per les lesions al policia.

Visió global: El jove de l'Hospitalet ha tingut nombrosos problemes amb la justícia. Fins ara, el més greu va ser el cas que el relacionava amb un robatori en una casa de la zona alta de Barcelona i del que va ser absolt.

  • Té una investigació oberta per uns aldarulls a la Florida. La Urbana l'acusa d'incitar la crema de contenidors i, arran, d'aquest cas un jutge li prohibeix tornar al barri.
  • Fa uns mesos, el van detenir per amenaçar de mort a un policia després d'una discussió per una possible infracció de trànsit.
  • La Guàrdia Urbana l'ha denunciat molts cops per conduir sense carnet per la segona ciutat de Catalunya.