Barcelona i Àrea
Núria Parlon i Dimas Gragera signen l'acord de governabilitat
Foto: Núria Parlon i Dimas Gragera signen l'acord de governabilitat | Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
Eleccions municipals

Ciutadans entra al govern del PSC de Santa Coloma

Temps de lectura: 2 minuts
Núria Parlon i Dimas Gragera signen l'acord de governabilitat
Foto: Núria Parlon i Dimas Gragera signen l'acord de governabilitat | Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Els 2 regidors que Ciutadans va obtenir a Santa Coloma de Gramenet (117.981 habitants) entraran al govern del PSC de Núria Parlon. L'alcaldessa i el cap de llista de la formació taronja han signat aquest matí el pacte de govern, "no de coalició", segons ha subratllat la batllessa. 

Per què és important? Durant els últims 4 anys, el cap de llista de Ciutadans, Dimas Gragera, va liderar durant la passada legislatura una forta oposició al govern de Parlon, sobretot pel que fa a la seguretat. 

  • Ara, Ciutadans entra a formar part de l'Ajuntament, i s'encarregarà, precisament, de la Seguretat i també de Promoció Econòmica, amb el regidor Santiago Tovar.

Context: En les eleccions municipals del 28 de maig, el partit de Gragera va perdre 2 dels 4 regidors que tenia, mentre que el PSC va mantenir la seva majoria absoluta amb 17 regidors.

  • Amb els dos edils de Cs al govern municipal, Parlon s'assegura un ajuntament fort amb 19 dels 27 regidors que té el ple. 

Què diuen? L'alcaldessa, que ho és des de 2009 (en les últimes dues legislatures per majoria absoluta), ha defensat el pacte en una estranya convocatòria de premsa on només ha convocat un mitjà local, decisió pressa per decisió dels dos grups polítics.

  • "La ciutadania ha votat pluralitat"
  • "És una il·lusió compartida", assegura Parlon, qui creu que el projecte socialista "millorarà" amb l'aportació dels dos regidors.
  • "Encetem aquesta etapa amb il·lusió, optimisme i lleialtat per millorar Santa Coloma. I amb la resta de forces, que respectin la diversitat, disposats a arribar a acords”.

Què diu Ciutadans?

  • "Les urnes van legitimar Núria Parlon en un exercici de lideratge", ha agraït Dimas Gragera que ha celebrat que Parlon "assumeixi que el seu govern pot millorar incorporant persones que pensen diferent”.
  • "Cap de les dues forces tenia la necessitat d'arribar a aquest pacte”, però ha destacat les “oportunitats” que pot suposar per a la ciutat.