Open Melon
Gabriel Rufián, candidat d'ERC a les eleccions de Santa Coloma de Gramenet
Foto: Gabriel Rufián, candidat d'ERC a les eleccions de Santa Coloma de Gramenet | Europa Press
Eleccions municipals 2023

Rufián i Parlon escalfen les eleccions a Santa Coloma: "Regidora d'un corrupte"

Temps de lectura: 2 minuts
Gabriel Rufián, candidat d'ERC a les eleccions de Santa Coloma de Gramenet
Foto: Gabriel Rufián, candidat d'ERC a les eleccions de Santa Coloma de Gramenet | Europa Press

El candidat d'Esquerra Republicana (ERC) a Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián, i l'alcaldessa i també candidata del PSC, Núria Parlon, s'han embrancat per Twitter arran d'una entrevista de la socialista i una posterior piulada del republicà.

Per què és important? Santa Coloma és un autèntic bastió socialista. Núria Parlon fa 13 anys que governa la ciutat i el PSC ho porta fent des de fa 31 anys. ERC s'ha proposat canviar-ho en les eleccions municipals del 28 de maig amb Rufián, un dels pesos pesants del partit.

Què diu Parlon? La líder del PSC al municipi ha carregat primer contra el republicà definint-lo com a "paracaigudista" que fa "política vella".

  • En una entrevista amb El Periódico, ha dit que "li anirà bé conèixer més enllà de la moqueta de Madrid" i l'ha acusat de "polemitzar". Així mateix, li ha retret que ara visiti la ciutat "bastants caps de setmana, no tots" i ha defensat la "bona feina" que hi està fent el govern socialista.

Què diu Rufián? El també portaveu d'ERC al Congrés no ha trigat a respondre als dards de Parlon, i ho ha fet amb un contundent missatge a Twitter.

  • "Escolta, Núria Parlon, tallat una mica que jo anava a l'escola i tu ja eres regidora d'un alcalde corrupte que et va designar com a alcaldessa des d'un furgó policial fa 14 anys".

Context: Rufián parla de Bartomeu Muñoz, qui va ser alcalde entre els anys 2002 i 2009 i que va ser condemnat a cinc anys i nou mesos de presó pel cas Pretòria, un entramat de suborns, corrupció urbanística i blanqueig de capitals. Precisament des de la presó, quan aquesta encara era preventiva, va anunciar la seva dimissió de tots els càrrecs i el partit el va donar de baixa.

  • Sota el govern de Bartomeu Muñoz, Parlon va ser tinenta d'alcalde i tècnica de les àrees de joventut i de serveis socials. Després, va ser ella qui va substituir-lo al capdavant de l'Ajuntament.

A més: La candidata socialista, malgrat que a l'entrevista havia assegurat que no té prou "temps" per entrar en el joc de Rufián, ha volgut reaccionar a la seva acusació:

  • "Gabriel, per la verge de Montserrat. Si amb 25 anys encara anaves al col·legi, vas repetir massa vegades! Ara ho entenc tot. Per cert, Recursos Humans bé a ERC? O el president del Port continua fent la selecció de les conselleres segons la pitrera?", li ha dit en referència a Lluís Salvadó.
Categoria: Open Melon