Barcelona i Àrea
Aeroport Josep Tarradellas de Barcelona
Foto: Aeroport Josep Tarradellas de Barcelona | Ajuntament de Barcelona CC/ Edu Bayer
Successos

Detenen un reclutador de DAESH acabat d'aterrar a l’aeroport del Prat, Barcelona

Temps de lectura: 1 minut
Aeroport Josep Tarradellas de Barcelona
Foto: Aeroport Josep Tarradellas de Barcelona | Ajuntament de Barcelona CC/ Edu Bayer

La Policia Nacional ha detingut un reclutador de DAESH que acabava d’aterrar a l’aeroport Josep Tarradellas El Prat - Barcelona. Tenia en vigor una Ordre Internacional de Detenció i venia en un vol procedent de Mèxic.

En detall: L’home està acusat de formar part de l’aparell de captació de DAESH a l’Àsia central i de finançar viatges a zona de conflicte. 

  • Natural de Tadjikistan, es va unir a DAESH l’any 2014 i va començar a reclutar persones de les antigues repúbliques soviètiques, com ara una persona d’Uzbekistan que va acabar combatent a Síria. Va finançar el viatge d’altres persones, alguns compatriotes seus, a zona de conflicte, principalment a Síria.

Context: Les autoritats judicials del seu país, Tadjikistan, van emetre una ordre internacional de detenció per activitats vinculades al terrorisme, i la detenció es va fer el passat dissabte. La policia el va posar a disposició del jutjat central d’instrucció número 4 de l’Audiència Nacional.

En xifres: Entre 2014 i 2015, els experts calculen que entre 2.000 i 4.000 combatents estrangers procedents d’Àsia central es van traslladar a zona de conflicte. Va obtenir certa notorietat un grup format majoritàriament per persones d’Uzbekistan, molts d’ells menors d’edat.