Barcelona i Àrea
Dos agents dels Mossos a l'aeroport
Foto: Dos agents dels Mossos a l'aeroport | Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra

L'aeroport de Barcelona tindrà una comissaria dels Mossos d'Esquadra

Temps de lectura: 2 minuts
Dos agents dels Mossos a l'aeroport
Foto: Dos agents dels Mossos a l'aeroport | Mossos d'Esquadra

L'aeroport de Barcelona tindrà una comissaria dels Mossos d'Esquadra a la Terminal 2. AENA ha cedit una nau de 4.000 metres quadrats al Departament d'Interior per instal·lar les noves oficines que acolliran uns 250 agents. L'edifici estarà condicionat en uns mesos després d'unes petites obres.

Per què és important? L'edifici acollirà dues àrees en total:

  • L'Àrea Regional de Seguretat Aeroportuària.
  • L’Àrea Regional de Recursos Operatius de la Regió Policial Metropolitana Sud, actualment a Esplugues de Llobregat, i que opera en municipis com l'Hospitalet, Cornellà i Sant Boi. 
  • També acollirà els efectius de trànsit que garanteixen la mobilitat a l'aeroport. 

 A la pràctica: Les unitats dels Mossos que treballin a l'aeroport tindran la funció de garantir la protecció i seguretat dels béns en situacions ordinàries i extraordinàries en emergències. 

El motiu: L’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona - El Prat forma part de les infraestructures estratègiques, anomenades crítiques, el funcionament del qual és indispensable en la provisió de serveis essencials de transport aeri.

  • Des del 2006, els Mossos han anat desenvolupant les funcions de policia integral en aquesta infraestructura, coordinant-se amb les forces i cossos de seguretat de l’Estat.
  • Amb la signatura del nou acord es pretén revertir la situació de temporalitat de les instal·lacions on actualment hi ha els efectius policials i dotar d’unes instal·lacions modernes i de més capacitat per als serveis que hi presten servei.

D'on venim? De fet, des de fa uns anys es van iniciar converses amb els responsables d’AENA per aconseguir un equipament amb millors condicions i de caràcter permanent al recinte aeroportuari.

Context: Els Mossos fan la funció de policia integral a l'aeroport des de 2006 en coordinació amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Aquests dos cossos espanyols tenen dependències al mateix aeroport, però els Mossos no. Actualment, només té unes oficines de denúncies i atenció als ciutadans als vestíbuls de facturació de la T1 i de la T2.