Barcelona i Àrea
Un rider de Glovo a Barcelona
Foto: Un rider de Glovo a Barcelona | ACN
Glovo

Els repartidors de Glovo esclaten contra l'empresa i van a la vaga

Temps de lectura: 2 minuts
Un rider de Glovo a Barcelona
Foto: Un rider de Glovo a Barcelona | ACN

El sindicat CGT ha convocat als repartidors de Glovo a una vaga de 3 dies aquest cap de setmana entre el 14 i el 17 de juliol.

El motiu: Volen donar suport a l'aturada dels repartidors d'origen asiàtic (Pakistan, Índia i Bangladesh) que protesten contra la porta que la multinacional ha tancat a les reivindicacions dels empleats i denuncien que l'aplicació no està respectant la Llei Rider.

  • Demanen cobrar una tarifa base de dos euros, 0,5 euros per quilòmetre. 
  • En els trajectes de fins a 4 quilòmetres demanen una tarifa fixa de 0,6 euros per quilòmetre, un bo d'un mínim d'1,6 euros i 2,2 euros en casos d'alta demanda.

Què en sabem: Avui, 11 de juliol, i demà 12 de juliol, en plenes rebaixes del Prime Day d'Amazon, la CGT ha convocat aturades als centres de Múrcia, Madrid i Barcelona. 

  • A casa nostra, la vaga afectarà l'àrea metropolitana de Barcelona.

Què diuen? "L'empresa no competeix amb la prevenció de riscos laborals en els seus magatzems. Un treballador va patir un accident laboral al centre de Múrcia. 

Context: Fundada a Barcelona, l'empresa de repartiment a domicili està controlada pel grup alemany Delivery Hero i segueix operant amb repartidors autònoms tot i l'entrada en vigor de la Llei Rider. Els treballadors de Glovo als supermercats sí que estan contractats.

  • Altres empreses de la competència com Just Eat sí que compleix la normativa. 

D'on venim? Fa uns mesos, l'empresa d'Óscar Pierre va acomiadar 250 treballadors, és a dir, el 6,5% de la plantilla argumentant que era necessari per contrarestar els efectes de l'evolució del mercat".

  • Inspecció de Treball ha imposat sancions de fins a 57 milions d'euros per tenir falsos autònoms.