Economies
L'interior de la seu de Glovo al 22@ de Barcelona
Foto: L'interior de la seu de Glovo al 22@ de Barcelona | Glovo
Economia

Glovo acomiadarà 250 treballadors amb una retallada que afectarà Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
L'interior de la seu de Glovo al 22@ de Barcelona
Foto: L'interior de la seu de Glovo al 22@ de Barcelona | Glovo

Glovo ha anunciat l'acomiadament de 250 treballadors, el 6,5% de la plantilla actual, cosa que "impactarà en bona mesura" en la composició de la seva seu a Barcelona.

Per què és important? Aquesta retallada afecta un sector sempre en el focus per la precarietat del seu treball. De fet, Inspecció de Treball va anunciar la setmana passada noves sancions a l'empresa per un total de 57 milions d'euros per tenir falsos autònoms i per contractar de forma irregular persones estrangeres, i aquesta no és l'única multa.

En profunditat: 

  • El CEO de l'empresa, Óscar Pierre, ha detallat en una carta oberta d'aquest dilluns 30 de gener que la decisió afectarà treballadors de l'àrea de suport empresarial, contractació i dades.
  • Ha garantit que no afectarà missatgers, personal de magatzem ni empleats de primera línia, en les seves paraules.
  • Així mateix, i encara que l'empresa reconeix que la retallada afectarà la seu a Barcelona, no ha especificat en quina mesura.

Els motius:

  • Pierre ha lamentat que el "ràpid creixement" de l'empresa ha provocat --textualment-- ineficiències en les seves operacions.
  • L'octubre de 2022, Glovo va començar a veure "una desacceleració" de les seves taxes de creixement anuals, així com de la demanda, que ha atribuït a les taxes d'interès i inflació i a la pèrdua de poder adquisitiu dels consumidors.

Què diuen? "Quan creixes tan ràpidament, hi ha una necessitat d'escalar l'equip tan ràpid com puguis per gestionar la situació", ha explicat el CEO de l'empresa, si bé ha defensat que la despesa de la companyia sempre ha estat productiva.

A partir d'ara: La companyia realitzarà anàlisis en profunditat del funcionament de tots els departaments per corregir-los. Pierre ha augurat que Glovo protagonitzarà "un creixement fort de doble dígit" per a aquest 2023 i ha defensat que la indústria té --en les seves paraules-- un futur brillant al davant.

Categoria: Economies