Barcelona i Àrea
Els candidats a les eleccions municipals de Barcelona aquest 28 de maig, davant de l'Ajuntament
Foto: Els candidats a les eleccions municipals de Barcelona aquest 28 de maig, davant de l'Ajuntament | EFE
Enquesta

Els barcelonins posen nota a polítics i gestió: Aprovats justets i suspesos greus

Temps de lectura: 2 minuts
Els candidats a les eleccions municipals de Barcelona aquest 28 de maig, davant de l'Ajuntament
Foto: Els candidats a les eleccions municipals de Barcelona aquest 28 de maig, davant de l'Ajuntament | EFE

Les barcelonines i barcelonins posen nota a tots els candidats a l'alcaldia de Barcelona que es van presentar a les eleccions municipals del 28-M i només aproven Trias i Maragall.

Per què és important? Es tracta dels resultats de l'Enquesta de Serveis Municipals i el Baròmetre Post-electoral que analitza la percepció que tenen els habitants de la seva ciutat, la gestió d'aquesta i els polítics que la governen. L'estudi presenta considerables diferències respecte a l'última conduïda.

Les notes dels polítics: Xavier Trias i Ernest Maragall són els polítics més ben valorats amb un 5,3 i un 5,1 respectivament. 

  • Els segueix Jaume Collboni amb un 4,6 i després Ada Colau amb un 4,5.
  • En últimes posicions hi ha Daniel Sirera que ha tret un 2,9 i Gonzalo del Oro-Pulido amb un 1,4.
  • Tot i això, l'Ajuntament de Barcelona és la institució més ben valorada. La Generalitat, per contra, és la pitjor, per darrere del govern espanyol.

També pregunta l'enquesta sobre quin candidat creien els ciutadans que havia de ser alcalde o alcaldessa tenint en compte els resultats de les eleccions del 28-M.

  • El 44% creia que Xavier Trias, el 18,3% Jaume Collboni i el 12,7% Ada Colau.

Els serveis: Els bombers i les biblioteques públiques continuen sent els serveis més ben valorats per la ciutadania, amb un 8 i 7,8 respectivament.

  • Per contra, la circulació i l’aparcament suspenen, amb un 4,9 i un 3,9, respectivament.
  • Les opinions sobre la composició final de l'Ajuntament són molt variades i depenen del vot emès.

Sobre el futur: La majoria de la població de Barcelona és optimista sobre el futur de la ciutat, una valoració molt lligada a la percepció de la ciutat durant l'última legislatura. Un 30% dels barcelonins consideren que la ciutat ha millorat en l'últim any, mentre el 58% opinen que ha empitjorat.

  • Per altra banda, els ciutadans consideren que els problemes més importants de Barcelona són: la inseguretat (22,7%), la neteja (13,2%) i l'accés a l'habitatge amb un (9,6%).