Barcelona i Àrea
Treballadors de neteja de Barcelona recullen deixalles a la platja de la Nova Icària
Foto: Treballadors de neteja de Barcelona recullen deixalles a la platja de la Nova Icària | Mariona Gil/ Ajuntament de Barcelona
Incivisme

Pixar i beure al carrer a Barcelona sortirà car: fins a 300 i 600 euros de multa

Temps de lectura: 2 minuts
Treballadors de neteja de Barcelona recullen deixalles a la platja de la Nova Icària
Foto: Treballadors de neteja de Barcelona recullen deixalles a la platja de la Nova Icària | Mariona Gil/ Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona augmentarà les sancions per orinar al carrer fins als 300 euros. És només una de les noves mesures que prepara el govern de Jaume Collboni per afrontar els problemes de neteja i seguretat a la capital de Catalunya. 

Per què és important? La inseguretat i la brutícia de la ciutat són les dues principals preocupacions dels barcelonins, segons l'última enquesta municipal. 

Què en sabem? El Pla Endreça, presentat aquest passat dimarts, suposa un increment de 100 euros en la sanció per pixar al carrer. Fins ara la multa era de 200 euros.

  • Fer un grafiti suposarà una sanció de 500 euros (fins ara era de 300 euros), 600 si la pintada es fa en edificis protegits, és a dir, que formen part del patrimoni de la ciutat.
  • Els participants en botellots que generin conflictes s'enfrontaran a sancions de fins a 600 euros.

Què diu? Collboni deia el dimarts que el Pla Endreça és un dels plans que "més il·lusió" li fa.

  • El consistori vol llançar un missatge que "no hi ha impunitat" amb els incívics.

D'on venim? El govern d'Ada Colau ja havia comunicat aquest encariment a la zona del Triangle Golfo del Poblenou. Albert Batlle, que ja era regidor amb el govern de coalició de Barcelona en Comú i el PSC va remarcar que seria en aquesta zona on s'estrenarien més sancions més altes en el marc de l'aplicació de la llei de seguretat ciutadana. 

Situació actual: Batlle admetia el dimarts que, de moment, la Guàrdia Urbana ha posat "poques" sancions d'aquesta quantia, però s'ha compromès a garantir el cobrament de les sancions.

A més: El nou pla preveu un reforç de 107 agents de la Urbana cada dia durant l'agost i també més reforços en els equips de neteja; tot i això, no suposa un increment de despesa econòmica, sinó una redistribució de treballadors de les brigades ràpides.

A la pràctica: L'enduriment de les sancions es començarà a aplicar el 9, màxim el 10 d'agost. 

  • L'ajuntament socialista també planteja augmentar les sancions en altres conceptes contemplats en l'ordenança de convivència amb una modificació de l'ordenança a la tardor. 
  • També vol rebaixar la multa a qui la pagui immediatament i que passi del 75% al 50%.