Barcelona i Àrea
Foto: Intervenció de la Guardia Urbana al barri gòtic | Principal
Barcelona

L'Ajuntament investiga les agressions de la Guàrdia Urbana a un esplai de monitors

Actualitzat: Dimarts, 23 de maig de 2023. 13:18
Temps de lectura: 2 minuts
Foto: Intervenció de la Guardia Urbana al barri gòtic | Principal

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que ha obert una investigació interna per esclarir els fets que es van produir quan finalitzava una festa de l'Esplai del Pi al barri Gòtic de la capital catalana. 

Per què és important? Una polèmica actuació de la Guàrdia Urbana ha centrat tota l'atenció. El passat diumenge a la nit diferents agents de la policia de Barcelona van agredir membres de l'Esplai del Pi, quan aquests recollien el material de la festa dels 49 anys de l'entitat. 

  • Segons l'esplai, la policia va fer un abús de poder i va agredir amb gas pebre i porres extensibles als assistents a la festa. La nit va acabar amb dos monitors detinguts per un presumpte delicte d'atemptat contra l'autoritat. 

Què diu? El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha confirmat que el consistori ha iniciat una investigació sobre els fets. El regidor diu estar "molt preocupat" i ha dit que s'ha posat en contacte amb les veïnes afectades. 

El motiu: L'Esplai del Pi assegura que la patrulla de la Guàrdia Urbana va començar a agredir als membres de l'entitat sense motiu, ja que havien donat per finalitzada la festa. Però, en canvi, fonts de l'Ajuntament van defensar en un principi l’actuació de la Guàrdia Urbana i van justificar l’ús d’elements de defensa davant la reticència dels joves d’aturar la festa. 

Situació actual: Els dos detinguts, dos monitors de l'esplai, van ser posats en llibertat aquest passat dilluns.

  • Desenes de companys van esperar la sortida dels seus companys per mostrar el seu escalf i denunciar els fets. 

A més, segons ha pogut saber Principal, una de les persones que participava en la celebració hauria patit un atac d'angoixa durant l'actuació policial. Diferents fonts apunten que la policia no va respectar el protocol de salut mental i els agents van fer cas omís de les necessitats de la persona afectada.

Per altra banda, segons fonts policials consultades per Principal, asseguren que l'entitat tenia permís fins a la 1:00 de la matinada per fer la celebració. La policia diu que a aquesta hora un dels organitzadors va agafar el micro i va cridar "Puta policia". 

  • En aquest moment, segons la versió policial, van intentar identificar aquesta persona i aquesta es va resistir. Va ser en aquest moment que diuen que els participants de la festa van començar a insultar la policia i tirar llaunes. 

Resposta: L'espai ha respost als aldarulls i les detencions del passat dissabte amb un vídeo.