Societat
Punt on va tenir lloc l'accident, entre la travessera de Dalt i el carrer Verdi
Foto: Punt on va tenir lloc l'accident, entre la travessera de Dalt i el carrer Verdi | Principal
Successos

Investiguen la mort d'en Gabriel, atropellat per la Guàrdia Urbana

Temps de lectura: 2 minuts
Punt on va tenir lloc l'accident, entre la travessera de Dalt i el carrer Verdi
Foto: Punt on va tenir lloc l'accident, entre la travessera de Dalt i el carrer Verdi | Principal

La Valeria i l'Etel, la seva mare, viuen un infern des del passat 26 de gener, quan un cotxe de la Guàrdia Urbana va atropellar el Gabriel quan tornava a casa de la feina amb la seva moto. Quatre dies després, el 30 de gener, l'home de 61 anys moria a causa de les greus ferides patides, entre elles, un traumatisme cranioencefàlic.

Per què és important? La Valeria denuncia a Principal que el conductor del cotxe, un vehicle d'incògnit que patrullava els carrers de Barcelona, va mentir i va culpar el Gabriel del sinistre. 

  • Un informe de la Guàrdia Urbana, això no obstant, dona la raó i conclou que la responsabilitat de l'incident és de l'agent, que no va prendre les precaucions necessàries i va envair el carril per on circulava aquest veí de Barcelona.

Tot i això, la família està determinada a denunciar els fets. El jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona investiga els fets i ja ha rebut un informe de la Guàrdia Civil. 

  • Els Mossos d'Esquadra també han obert una investigació. 

Context: El xoc va tenir lloc a la Travessera de Dalt, al pas pel carrer Verdi, a Gràcia, quan el vehicle policial va atropellar la motocicleta que viatjava pel tercer carril. L'home va sortir projectat de la moto i va impactar amb el cap a la vorera. 

En detall: La Valeria denuncia una sèrie de situacions "incòmodes", suposades males praxis, poc tacte i faltes de respecte" per part de la policia de Barcelona. 

  • Poc després del xoc, en una conversa telefònica amb un agent de la unitat d'accidents li va dir que la policia havia matat el Gabriel i ell li va contestar dient que "no permetia que li diguessin que havien matat a ningú".
  • La fillastra de la víctima denuncia que els agents no van recollir testimonis dels fets i que la Urbana es va escudar en el fet que no hi havia ningú en aquell moment al carrer. Una situació que desmenteixen les imatges d'una cafeteria propera i que van recollir la Guàrdia Civil, segons relata la dona. 
  • La Valeria també explica que en un primer moment el conductor va voler "encobrir" l'atropellament i que existeixen àudios entre els agents que ho corroboren.

A partir d'ara: La família està pendent que el jutjat qualifiqui els fets i, a partir d'aquí, presentar una denúncia sobre els fets. 

 

Categoria: Societat