Societat
Mehtab Mehboob, de 31 anys, en una imatge de les seves xarxes socials
Foto: Mehtab Mehboob, de 31 anys, en una imatge de les seves xarxes socials | principal
Successos

Cas obert: un crim que comença amb un segrest al Raval

Temps de lectura: 2 minuts
Mehtab Mehboob, de 31 anys, en una imatge de les seves xarxes socials
Foto: Mehtab Mehboob, de 31 anys, en una imatge de les seves xarxes socials | principal

El 5 d'octubre de 2020, els Mossos d'Esquadra trobaven el cadàver de Mehtab Mehboob, de 31 anys, en una zona boscosa del municipi de Pallejà (Baix Llobregat). Hores abans, els seus amics havien denunciat el seu segrest i, posteriorment, la seva desaparició. 

D'on venim? Els Mossos van detenir 4 sospitosos de la seva mort setmanes després i un jutge va ordenar l'ingrés a presó de manera preventiva per 3 d'ells a l'espera de celebrar el judici. 

  • La víctima treballava per un grup criminal dedicat al robatori de mòbils. El Mehtab movia els mòbils d'un lloc a l'altre, segons relaten els seus amics i el Consulat del Pakistan, que va col·laborar amb la repatriació del cos al seu país d'origen.
  • El van acusar d'intentar robar un botí amb mòbils robats, el van segrestar al seu propi pis i van demanar als seus amics un rescat. 
  • Després d'una nit de trucades entre l'entorn de la víctima i els captors, els amics del noi van perdre contacte i van denunciar el cas als Mossos, que hores més tard trobaven el cos.

Què en sabem? L'any passat, l'Audiència de Barcelona aixecava la mesura de presó provisional pels presumptes autors de l'homicidi, una situació que la família de la víctima no ha encaixat gens bé. 

Què diu, amb una conversa amb Principal, l'Ali Ahmad, amic del Mehtab, denuncia que la investigació s'ha estancat i assegura "que no és just" que els 3 sospitosos estiguin en llibertat.

  • "És una família humil. Només treballa el pare i la resta de germans (3) estudien. Esperen algun tipus de recompensa pel crim".
  • "Durant la investigació es va comprovar, per la ubicació dels mòbils, que la víctima i els autors es movien sempre junts. Vam ser optimismes, però, ara, amb els sospitosos en llibertat ja no ho som tant".

En detall: En els autos que posen fi a la situació de presó preventiva, el tribunal subratlla que els 3 segueixen sent sospitosos d'un delicte d'homicidi i detenció il·legal i els obliga a:

  • Presentar-se cada 15 dies davant d'un jutge.
  • Els prohibeix sortir d'Espanya i els demana que estiguin sempre localitzables.
Categoria: Societat