Barcelona i Àrea
Foto: Intervenció de la Guàrdia Urbana al barri gòtic | Principal
Barcelona

Actuació polèmica de la Guàrdia Urbana: agressions amb gas pebre i detenen dos monitors

Actualitzat: Dilluns, 22 de maig de 2023. 12:14
Temps de lectura: 2 minuts
Foto: Intervenció de la Guàrdia Urbana al barri gòtic | Principal

La Guàrdia Urbana va detenir dues persones després d'una polèmica actuació quan finalitzava la celebració de l'aniversari d'un esplai del barri Gòtic de Barcelona. 

Què en sabem? El passat dissabte 20 de maig, de matinada, la Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir dues persones després de les celebracions de l'Esplai del Pi de barri Gòtic a la plaça Sant Josep Oriol de la capital catalana. 

  • Segons denuncia l'esplai de monitors en un comunicat a Instagram, mentre recollien el material de les celebracions, una patrulla de la Guàrdia Urbana va agredir a diferents persones "sense cap mena de motiu". 
  • L'esplai assegura que tenien permís fins a les 2:00 de la matinada i que arribada aquella hora ja havien recollit part del material. 
  • L'agrupació denuncia abús policial per part dels agents de la Guàrdia Urbana: cops de porra, insults, empentes, estirades de cabells i fins i tot l'ús de gas pebre contra les persones que estaven presents. 
  • L'actuació de la policia va acabar amb dues detingudes i 7 persones identificades. Segons l'organització, es van produir més d'una desena de ferits, entre les quals trencaments dels ossos de dits i mans. 

En detall: Segons l'espai, els fets van iniciar-se quan una patrulla de la Guàrdia Urbana es va dirigir cap a dues de les organitzadores de la celebració per identificar-les "amb l’amenaça que si no ho feien se n’anirien a comissaria". 

  • Just en aquell moment, els assistents van començar a gravar la situació. Segons apunten els testimonis, un dels agents va agafar pel coll a una de les persones que gravava i la va apartar cap als cotxes policials. 
  • Va ser en aquell moment on l'espai denuncia que els agents van començar a agredir a més de 15 persones, de poc més de 22 anys, i a crear un cordó policial amb agressions, insults i l'ús de gas pebre. 

Situació actual: L'Esplai del Pi, que ha publicat un comunicat públic, assegura que les persones detingudes segueixen a la Comissaria de Les Corts des del passat dissabte. 

Actualització: Segons testimonis, la policia hauria detingut aquest matí la mare d'una de les persones detingudes. Un grup de persones s'ha reunit davant de la comissaria per manifestar-se en contra de les detencions.