Societat
Discoteca
Foto: Discoteca | Pexels
Violència masclista

Dos detinguts per una violació amb submissió química a Terrassa

Temps de lectura: 2 minuts
Discoteca
Foto: Discoteca | Pexels

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes per una agressió sexual amb submissió química a una jove a Terrassa. Segons informacions policials, no es tractaria d'una agressió conjunta, però sí d'un delicte conjunt.

Per què és important? Segons les dades de l'Institut Nacional de Toxicologia dels últims cinc anys, en una de cada tres agressions sexuals a Espanya, la víctima estava sota els efectes de la submissió química.

  • S'entén per submissió química l'administració de substàncies psicoactives a una persona, sense el seu consentiment ni coneixement, amb el fi de modificar el seu estat de consciència, alterar el seu comportament, o anul·lar la seva voluntat.

Què en sabem? Els fets van tenir lloc la matinada de 13 de maig en una coneguda zona d'oci nocturn de Terrassa.

  • Els presumptes agressors haurien drogat a la víctima mentre ella era tranquil·lament de festa. Després l'haurien portat a un pis proper, quan ja era sota l'efecte de les substàncies psicoactives.
  • Els mossos han detallat que només un dels detinguts hauria agredit sexualment la víctima, i que l'altre hauria actuat com a còmplice.
  • La víctima és major d'edat i els dos detinguts també.

En dades: L'any 2021 es van practicar 994 anàlisis per sospita de submissió química a l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses. El 72% van donar resultats positius i en el 92,4% dels casos, la víctima era una dona.

A més, a Espanya la submissió química és un delicte tipificat a la Llei Orgànica 10/1995 del Codi Penal i a la Llei de Garantia Integral de la Llibertat Sexual, on la submissió química està expressament recollida.