Barcelona i Àrea
Torre del socorrista amb la bandera groga i un jove amb una taula de surf dirigint-se a l'aigua
Foto: Torre del socorrista amb la bandera groga i un jove amb una taula de surf dirigint-se a l'aigua | Ajuntament de Barcelona
Platges

Desconvocada la vaga de socorristes de les platges de Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Torre del socorrista amb la bandera groga i un jove amb una taula de surf dirigint-se a l'aigua
Foto: Torre del socorrista amb la bandera groga i un jove amb una taula de surf dirigint-se a l'aigua | Ajuntament de Barcelona

Els socorristes i vigilants de les platges de Barcelona han desconvocat la vaga després d'arribar a diferents acords amb l'Ajuntament de la capital catalana i l'empresa que els contracta. 

Què en sabem? En un comunicat del sindicat CGT, els socorristes de les platges de Barcelona han anunciat que desconvoquen la vaga que van iniciar el passat 28 de juliol. 

  • El sindicat, després de dos dies de vaga i dues reunions, anuncia que ha arribat a acords per "garantir la conservació dels drets dels treballadors i treballadores". 

En detall: Després de les reunions amb l'empresa Aunar Group s'ha arribat als següents acords destacats:

  • L'empresa es compromet a realitzar la programació i planificació de les revisions mèdiques pendents durant la pròxima setmana a tots els treballadors, també compromet a garantir l'entrega de nòmines físiques durant els primers 5 dies del mes i a més, es compromet a garantir el tallatge i el patronatge adequat de l'uniforme femení. 
  • Les diferents parts s'han compromès a treballar en un sistema de rotacions que permeti oferir un servei adequat, garantint la vigilància activa respectant els descansos i els drets dels treballadors. 
  • A més, s'ha acordat configurar un quadrant operatiu on es mantingui les 6 hores de vigilància al mar. 
  • L'empresa contractant també s'ha compromès a realitzar noves contractacions perquè es cobreixin les suplències. 

En profunditat: Per altra banda, l'Ajuntament de Barcelona també s'ha compromès a respectar i aplicar els acords amb el sindicat. 

  • L'Ajuntament ampliarà a 900 hores el servei del contracte vigent. 
  • El consistori haurà de revisar i garantir la pauta de neteja i controles de les plagues dels locals de les platges de la ciutat.