Barcelona i Àrea
El crim masclista s'ha produït al Turó de la Peira
Foto: El crim masclista s'ha produït al Turó de la Peira | Ajuntament de Barcelona
Violència de gènere

A presó provisional el presumpte autor del feminicidi de Nou Barris, Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
El crim masclista s'ha produït al Turó de la Peira
Foto: El crim masclista s'ha produït al Turó de la Peira | Ajuntament de Barcelona

El presumpte autor del feminicidi del districte de Nou Barris, a la ciutat de Barcelona, ha ingressat en presó provisional sense fiança aquest dimarts 1 d'agost.

Per què és important? La xacra de la violència de gènere segueix sense aturador. Vuit dones han estat assassinades aquest mes de juliol, motiu pel qual el Comitè de Crisis del Ministeri d'Igualtat s'ha reunit amb caràcter urgent aquesta setmana.

Què en sabem? El jutjat de violència sobre la dona 1 de Barcelona ha rebut el detingut pel crim masclista, que s'ha negat a declarar, i ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per a ell.

  • Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya indiquen que la causa està oberta per un delicte d'assassinat, tot recordant que no consten antecedents judicials previs en el si de la parella.

Els fets: El feminicidi va tenir lloc la matinada del dissabte 29 de juliol al Turó de la Peira. El Sistema d'Emergències Mèdiques no va poder fer res per la vida de la dona i els Mossos d'Esquadra van detenir immediatament la parella de la víctima, un home de 34 anys per la mort violenta de la jove, que tenia 29 anys.

Què diuen? Amb motiu d'aquest darrer feminicidi, la consellera Tània Verge ha posat de manifest la necessitat que tota la societat s'impliqui per "poder deixar el recompte de feminicidis a zero".

  • "Estem fartes de plorar els assassinats de dones pel sol fet de ser-ho", ha denunciat la consellera, tot lamentant "les 122 dones que han mort a Catalunya" en l'última dècada.

Per acabar: Representants polítics del Govern de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona, junt amb familiars i amics de la víctima, han fet un minut de silenci per la mort de la dona.

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.