Barcelona i Àrea
Campanya dels Mossos d'Esquadra i el Departament d'Interior
Foto: Campanya dels Mossos d'Esquadra i el Departament d'Interior | Mossos d'Esquadra
Violència masclista

Violació múltiple a l'Hospitalet: entren al pis de la víctima escalant la façana

Temps de lectura: 2 minuts
Campanya dels Mossos d'Esquadra i el Departament d'Interior
Foto: Campanya dels Mossos d'Esquadra i el Departament d'Interior | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra investiguen una presumpta agressió sexual múltiple a una dona a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). Tres homes haurien irromput al domicili de la víctima escalant per la façana fins a arribar al seu pis, on haurien comès la violació.

Per què és important? Els delictes de tipologia sexual se succeeixen sense aturador, constituint una xacra que alerta a la ciutadania i a les autoritats. En aquest sentit, els delictes registrats contra la llibertat sexual han augmentat el 2022 a Espanya un 13% respecte de 2021. 

Què en sabem? L'afectada ha denunciat els fets als Mossos d'Esquadra i ha explicat que tres homes van entrar a casa seva i l'havien agredit sexualment. Els agents van ser alertats el passat dissabte 19 d'agost i es van traslladar al pis, on van trobar l'afectada.

  • La policia catalana ha obert les diligències corresponents i han consultat les imatges enregistrades per diverses càmeres de seguretat. Aquestes mostren com els agressors van escalar per l'exterior de l'edifici per irrompre a casa de la dona.
  • Els investigadors tracten d'avançar amb les indagacions per identificar els tres individus, determinar-ne la ubicació i detenir-los.

D'on venim? Recentment, han transcendit dues altres agressions sexuals en grup comeses a Mallorca en només un mes.

  • El 14 d'agost, la Guàrdia Civil va detenir sis turistes per una presumpta violació en grup a una jove de 18 anys, també turista, a Magaluf, Mallorca. La jutgessa els ha enviat a presó provisional per l'agressió sexual, que van cometre a l'habitació d'un hotel.
  • El 14 de juliol, la Policia Nacional va detenir sis joves turistes alemanys per violar una altra noia, també turista, a Palma, a qui també havien convidat a una habitació d'hotel. Aquests també han acabat a la presó de forma provisional.

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència, també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.