Societat
Una platja de Magaluf, Mallorca
Foto: Una platja de Magaluf, Mallorca | Flickr / SarahDobbs
Violència masclista

Segona violació grupal a Mallorca en un mes: presó per a sis turistes

Temps de lectura: 2 minuts
Una platja de Magaluf, Mallorca
Foto: Una platja de Magaluf, Mallorca | Flickr / SarahDobbs

La Guàrdia Civil ha detingut sis turistes per una presumpta violació en grup a una jove de 18 anys, també turista, a Magaluf, Mallorca. La jutgessa els ha enviat a presó provisional.

Per què és important? Es tracta de la segona violació grupal a l'illa balear en només un mes. Els delictes registrats contra la llibertat sexual han augmentat el 2022 a Espanya un 13% respecte de 2021. 

Què en sabem? Els detinguts són francesos i suïssos i tenen uns 20 anys. La víctima ha denunciat els fets, que han tingut lloc durant la matinada d'aquest dilluns 14 d'agost, en una habitació d'hotel; després, va poder sortir-ne i demanar ajuda al personal de l'establiment.

  • La policia ha informat també que els acusats van gravar a la víctima mentre la violaven entre els sis. Tots ells van ser detinguts poques hores després, el matí del mateix dilluns.

A més: Els detinguts han passat a disposició judicial aquest dimarts i la jutgessa de guàrdia n'ha decretat l'entrada a presó provisional. En aquest cas, la gravació de l'agressió sexual ha estat determinant. La investigació segueix oberta.

D'on venim? És la segona violació en grup en un mes a Mallorca. El 14 de juliol, la Policia Nacional va detenir sis joves turistes alemanys per violar una altra noia, també turista, a Palma. També han acabat a la presó de forma provisional.

  • En el seu relat, la noia explica que va conèixer un dels acusats a la platja i la va convidar al seu hotel. Quan va entrar a l'habitació, va veure que dins també hi havia els amics del turista i la van acorralar i violar.
  • La jove detalla que va aconseguir escapar de l'habitació de l'hotel i va poder avisar al recepcionista, qui va trucar a la policia per denunciar els fets.

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència, també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.

Categoria: Societat