Barcelona i Àrea
Una fila de taxis a Barcelona
Foto: Una fila de taxis a Barcelona | IMET
Mobilitat

Nova protesta dels taxis a Barcelona: totes les afectacions de dimarts

Temps de lectura: 2 minuts
Una fila de taxis a Barcelona
Foto: Una fila de taxis a Barcelona | IMET

Els taxis de Barcelona tornaran a bloquejar els carrers de la capital catalana aquest dimarts per demostrar el seu rebuig a una multa que ha rebut el sector. 

Per què és important? El Tribunal Català de Defensa de la Competència de l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) va imposar una multa de més de 122.000 euros a Élite Taxi per "fer boicot" a Uber i altres plataformes que actuaven a Barcelona. 

Situació actual: Els taxis, encapçalats pel col·lectiu Élite Taxi, tornaran a fer marxes lentes pels carrers de Barcelona aquest dimarts 5 de setembre. 

  • El sector demana la creació d'una comissió d'investigació al Parlament de Catalunya per "demostrar el tracte de favor de l'ACCO a Uber". 

En detall: La manifestació convocada es produirà dimarts 5 de setembre pels principals carrers i vies urbanes de Barcelona. 

  • A les 9:00 del matí, els convocants de la manifestació tenen previst tallar el tràfic de l'Avinguda Maria Cristina i estacionar tots els vehicles que participin en la protesta. 
  • Després d'atendre els mitjans de comunicació, els taxis començaran la marxa lenta per la capital catalana. La sortida serà plaça Espanya direcció Gran Via fins a Plaça Catalunya, passant pel carrer Pelai. 
  • La protesta farà una parada a la seu de l'ACCO, a la Via Laietana, i acabarà a les portes del Parlament de Catalunya, on l'objectiu és que algú els rebi. 

Previsions: Segons els organitzadors de la protesta, en acabar la marxa lenta de demà, s'anunciaran noves mobilitzacions que aniran de "menys a més".  

El motiu: Segons l'associació, aquesta reivindicació és causada per diferents motius. El primer és que el sector diu haver patit un "atac feixista de la GESTACCO (referint-se a l'ACCO) per expressar-nos amb llibertat a la nostra estimada Catalunya". 

  • El segon motiu és pel "silenci de tots els partits polítics catalans davant d'aquest atac sense precedents d'una institució catalana que pretén censurar la nostra opinió sobre empreses tòxiques".