Barcelona i Àrea
Un grup de taxistes es reuneixen durant una concentració dins de les instal·lacions de la T1 de l'aeroport de Barcelona
Foto: Un grup de taxistes es reuneixen durant una concentració dins de les instal·lacions de la T1 de l'aeroport de Barcelona | Oliver de Ros/ Principal
Mobilitat

Els taxis bloquejaran les entrades de Barcelona en l'operació tornada: "Serà un infern"

Temps de lectura: 2 minuts
Un grup de taxistes es reuneixen durant una concentració dins de les instal·lacions de la T1 de l'aeroport de Barcelona
Foto: Un grup de taxistes es reuneixen durant una concentració dins de les instal·lacions de la T1 de l'aeroport de Barcelona | Oliver de Ros/ Principal

El sector del taxi està plantejant "bloquejar tots els accessos de Barcelona" durant l'operació tornada del mes de setembre com a resposta a la multa per la multa de l’ACCO. 

Per què és important? El Tribunal Català de Defensa de la Competència de l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) va imposar una multa de més de 122.000 euros a Élite Taxi per "fer boicot" a Uber i altres plataformes que actuaven a Barcelona. 

Què en sabem? Els taxis de Barcelona, encapçalats per l'associació Élite Taxi, amenacen en bloquejar totes les entrades de Barcelona durant l'operació retorn al setembre per la multa de l'ACCO. 

  • Sota el nom "Operació cadenat", els taxis volen bloquejar els accessos de Barcelona, l'aeroport, el port i les diferents artèries de la ciutat. 

El motiu: Segons l'associació, aquesta reivindicació és causada per diferents motius. El primer és que el sector diu haver patit un "atac feixista de la GESTACCO (referint-se a l'ACCO) per expressar-nos amb llibertat a la nostra estimada Catalunya". 

  • El segon motiu és pel "silenci de tots els partits polítics catalans davant d'aquest atac sense precedents d'una institució catalana que pretén censurar la nostra opinió sobre empreses tòxiques". 

Què diuen? En un comunicat, Élite Taxi exigeix el compliment de diferents punts si es vol aturar abans d'hora el bloqueig de la capital catalana de cara al setembre. 

  • La primera exigència és que se cessi "immediatament" a Roger Lopacheer y Susana Grau, que segons l'associació són "els caps pensants d'aquesta operació de repressió política". 
  • La segona exigència dels taxis és que s'iniciï una comissió d'investigació al Parlament de Catalunya per investigar el que consideren un "entramat de tràfic d'influències, possible blanqueig de capitals, evasió fiscal, competència deslleial, entre altres delictes". 
  • "El Taxi no pararà fins que no es faci justícia contra aquests malalts del neoliberalisme salvatge, creadors de monopolis i còmplices d'empreses depredadores del petit autònom i dels treballadors", afegeixen en el comunicat.
  • "Acabem amb la barra lliure per a l'Autoritat Catalana de la inCompetència que només serveix per muntar esdeveniments amb els despatxos d'advocats perquè posteriorment els col·loquin als consells d'administració".
  • "Aprofiteu l'estiu perquè el setembre serà un infern per a tothom", acaba dient el comunicat.