Barcelona i Àrea
Centenars de taxis a la manifestació en contra els VTC
Foto: Centenars de taxis a la manifestació en contra els VTC | Europa Press
Manifestació

Els taxis tornen a col·lapsar el centre de Barcelona en contra dels VTC

Temps de lectura: 2 minuts
Centenars de taxis a la manifestació en contra els VTC
Foto: Centenars de taxis a la manifestació en contra els VTC | Europa Press

Fins a 300 taxis han començat una marxa lenta aquest dimecres al matí al centre de Barcelona per manifestar-se en contra de la liberalització dels vehicles de transport amb conductor (VTC). 

Per què és important? El sector del taxi ha tornat a sortir al carrer en contra de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) on considera que la norma que limita les autoritzacions a VTC a una cada 30 taxis a l'àrea metropolitana de Barcelona és contrària al dret europeu.

  • Aquesta normativa ha estat molt polèmica, ja que les empreses de VTC al·legaven que les limitacions i restriccions pretenien obstaculitzar la seva activitat i protegir els interessos del sector del taxi.

Situació actual: Més de 300 taxis de Catalunya i de diferents punts de la resta d'Espanya han començat aquest dimecres al voltant de les 10:15 del matí una marxa lenta convocada per Élite Taxi. 

  • Els taxistes es manifesten en contra de la liberalització dels VTC en vies interurbanes. 

En detall: Els vehicles han sortit de plaça Espanya cap a Gran Via per continuar fins al passeig de Gràcia, on tenen previst deixar els taxis aparcats ocupant tots els carrils d'una de les vies principals de la capital catalana. 

  • Un cop els taxis estiguin estacionats, els manifestants pretenen dirigir-se cap a la Delegació del govern espanyol a Catalunya per traslladar al delegat, Carlos Prieto, la seva petició que l'executiu espanyol limiti les autoritzacions de llicències de servei de VTC. 

Què en sabem? En la manifestació participen taxistes de ciutats com Terrassa, Sabadell i Sitges, i altres de diferents comunitats autònomes com Madrid i el País Basc.