Barcelona i Àrea
Captura del vídeo polèmic a Plaça Catalunya
Foto: Captura del vídeo polèmic a Plaça Catalunya
Successos

Renfe reclama apartar quatre vigilants per agredir un jove negre a Plaça Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
Captura del vídeo polèmic a Plaça Catalunya
Foto: Captura del vídeo polèmic a Plaça Catalunya

Renfe ha reclamat apartar quatre vigilants per agredir un jove negre a l'estació de Plaça Catalunya. 

Què ha passat? Els fets denunciats van ocórrer a l'estació de Renfe de Plaça Catalunya, al cor de Barcelona, aquest dimecres passat a la tarda. En un vídeo que s'ha fet viral a les xarxes socials és pot veure com quatre vigilants de seguretat entren en discussió amb un jove negre i acaben abraonant-se sobre d'ell sense cap contenció.

  • La discussió comença i un d'ells el tomba per l'esquena practicant-li la clau del mata lleó, asfixiant-lo pel coll. De seguida, davant la resistència del jove, els altres vigilants se li llencen a sobre emprant una força excessiva tenint en compte que el retingut és tan sols una persona contra quatre armats. L'acció crida l'atenció i la indignació dels usuaris que ràpidament s'acosten per ajudar el jove a desfer-se dels vigilants.

A més: Al seu voltant i durant els més de cinc minuts que dura la gravació, es pot veure com diverses persones escridassen, s’enfronten i intenten persuadir els agents perquè deixin anar el jove.

  • “No pots tractar-lo així”, s’escolta en un determinat moment. “Ho estem gravant”, els avisa un altre. Finalment, els agents deixen anar el jove, que visiblement nerviós, intenta enfrontar-s’hi.

Reaccions: Renfe ha comunicat que demana a l'empresa de seguretat Sureste que obri un expedient als quatre agents i que els apartin "immediatament" del servei. El comunicat de Renfe assenyalen que no toleren “cap actitud ni verbal ni física que pugui atemptar contra la integritat dels viatgers, independentment del fet anterior que s’hagi produït”.

Etiquetes: Renfe Successos