Barcelona i Àrea
Jaume Collboni i Xavier Trias
Foto: Jaume Collboni i Xavier Trias | EFE
Ajuntament Barcelona

Trias colla Collboni: si no entra al govern no dona suport als pressupostos

Temps de lectura: 1 minut
Jaume Collboni i Xavier Trias
Foto: Jaume Collboni i Xavier Trias | EFE

El líder de Junts a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, assegura que si la seva formació no era a formar part del govern municipal no donarà suports als pressupostos del 2024. 

Per què és important? L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, governa amb minoria simple i sense socis dins del consistori de la capital catalana. Els acords amb els grups de l'oposició seran imprescindibles per poder aprovar els comptes de l'ajuntament. 

Què diu? En una entrevista a La Vanguardia, l'exalcalde de Barcelona torna a posar entre les cordes a Collboni. 

  • Trias assegura que només donaria suport al pròxim pressupost del 2024 si el seu grup municipal forma part del govern de Collboni. 
  • "És impossible separar una cosa de l’altra: si no entres al govern, no dones suport al pressupost. És de sentit comú", diu en l'entrevista.

Tot i això, el postconvergent veu complicat que la seva formació entri a formar part de l'executiu municipal, ja que el PSC ja ha dit públicament que prefereix governar amb ERC i Barcelona En Comú. 

  • Per això veu impossible poder compatibilitzar aquest fet amb el seu suport als comptes municipals: "Farem una oposició dura i crítica, però responsable, no passa res".
  • Pel líder de Trias per Barcelona, moltes de les propostes del PSC i les seves coincideixen perquè els socialistes "s’adonen que amb les idees de la senyora Colau les coses van malament".