Barcelona i Àrea
Exterior d'un bloc de pisos de Barcelona
Foto: Exterior d'un bloc de pisos de Barcelona | Vicente Zambrano González / Ajuntament de Barcelona
Habitatge

El lloguer a Barcelona continua amb xifres rècord i arriba fins a 1.123 euros al mes

Temps de lectura: 2 minuts
Exterior d'un bloc de pisos de Barcelona
Foto: Exterior d'un bloc de pisos de Barcelona | Vicente Zambrano González / Ajuntament de Barcelona

El lloguer a la capital catalana sembla no tenir límits i s'enfila fins als 1.123 euros al mes, al voltant d'un 3% més que en el primer trimestre de l'any i un 12,7% més que fa un any.

Per què és important? A Barcelona el lloguer no ha deixat de créixer des del 2020, i les xifres que es desprenen de l'Incasol, mostren un nou rècord a la capital catalana.

Amb xifres: Segons les últimes dades actualitzades per l'Incasòl, es tracta del quart trimestre consecutiu que el preu del lloguer se situa per sobre del llindar dels 1.000 euros a Barcelona.

  • En comparació amb el segon trimestre del 2022, quan llogar un pis costava 996,56 euros, ha crescut un 12,74%.
  • Les xifres contrasten, per exemple, amb els preus del 2014, quan el lloguer mitjà se situava en 688 euros; o del 2005, quan costava 636 euros.

D'altra banda, entre abril i juny s'han signat 10.328 contractes, un 9,5% menys que el mateix període de fa un any (11.443) i un 5,1% menys que entre gener i març (10.890).

Visió global: Les dades també recullen una nova alça del preu dels arrendaments a tot Catalunya, fins als 830,34 euros al mes, després de caure fins als 812,8 euros el trimestre passat.

  • El preu del lloguer a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona és de rècord. Sant Vicenç de Montalt és el municipi més car, amb 1.595 euros al mes, seguit de Cabrils i Matadepera, mentre que fins a 22 pobles i ciutats superen els 1.000 euros mensuals.

Què diuen? La consellera de Territori, Ester Capella, ha tornat a exigir al govern espanyol que posi en marxa  la llei d'habitatge per poder aplicar la contenció de rendes en les zones declarades tenses i ha exigit al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que deixi de fer "interpretacions pròpies de l'advocacia de l'Estat".

  • El Sindicat de Llogateres ha reclamat a la ministra de Transports que "desbloquegi urgentment" la regulació de preus del lloguer.
  • "L'entrada en vigor a Catalunya depèn d'un simple tràmit administratiu. Però el ministeri segueix sense moure un dit", ha criticat l'entitat, que considera que la regulació del lloguer s'ha demostrat l'únic instrument capaç de revertir la tendència alcista.