Economies
Blocs de pisos
Foto: Blocs de pisos | Laura Guerrero / Ajuntament de Barcelona
Mercat immobiliari

S'enfila el preu de l'habitatge a Espanya i cau a l'eurozona per primer cop en 9 anys

Temps de lectura: 1 minut
Blocs de pisos
Foto: Blocs de pisos | Laura Guerrero / Ajuntament de Barcelona

L'eurozona registra un descens en el preu de l'habitatge el segon trimestre de l'any 2023, mentre que a Espanya segueix sense aturador.

Per què és important? Es tracta d'un dels grans reptes dels països i les grans ciutats, ja que els ciutadans veuen vulnerat el seu dret d'accés a l'habitatge a les zones més tensionades, amb els preus pels núvols per l'especulació i l'augment dels tipus d'interès per reduir la inflació.

Context: Per exemple, Espanya i Catalunya han hagut de desenvolupar una llei d'habitatge destinada a poder limitar els augments de preu i protegir els llogaters, mentre la participació dels joves al mercat immobiliari no fa més que caure.

Què en sabem? Segons les dades publicades per l'Eurostat aquest dimarts 3 d'octubre, el preu de l'habitatge a l'eurozona ha caigut un 1,7% el segon trimestre de l'any respecte al mateix període del 2022. És el primer descens interanual de la mitjana europea registrat des del 2014.

  • Tanmateix, Espanya no respon a aquesta caiguda. Al país, l'import mitjà de l'habitatge ha augmentat un 3,7%, i creix respecte al primer trimestre.

Visió global: Els països de l'eurozona on més s'encareix l'habitatge són Croàcia i Bulgària, amb un 13,7% i un 10,7% respectivament. On més cau l'import és a Alemanya (-9,9%), seguida de Luxemburg (-6,4%).

Categoria: Economies
Etiquetes: Habitatge Europa