Barcelona i Àrea
El número dos d'ERC al Senat, Ernest Maragall
Foto: El número dos d'ERC al Senat, Ernest Maragall | Ernest Maragall
Politica

Ernest Maragall deixarà l'Ajuntament de Barcelona a finals d'any

Temps de lectura: 1 minut
El número dos d'ERC al Senat, Ernest Maragall
Foto: El número dos d'ERC al Senat, Ernest Maragall | Ernest Maragall

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha anunciat que deixarà el consistori el 22 de desembre, quan assistirà al seu darrer ple com a regidor.

Per què és important? Maragall deixa l'Ajuntament sis mesos després de les últimes eleccions municipals del 2023, en què ERC va obtenir 5 regidors, la meitat que el 2019.

Què ha dit? El republicà ho ha anunciat en el ple d'aquest divendres.

  • "Els comunico, senyor alcalde i senyors regidors, que el proper plenari de desembre serà l'últim en què participaré des del meu escó".
  • El partit també ha emès un comunicat en què indica que Maragall "considera que és el moment de finalitzar la seva etapa com a regidor".
  • El comunicat explica que seguirà treballant “incansablement” per a la ciutat, ara "des d'una posició apartada de la primera línia política, com fan la gran majoria dels ciutadans i ciutadanes".

Previsions: El seu darrer dia com a regidor serà el del ple del 22 de desembre. El seu escó l'ocuparà Rosa Suriñach, actual cap de gabinet d'Ernest Maragall.

Context: La notícia arriba després que, a principis de novembre, la portaveu, Elisenda Alamany, va assegurar que Maragall no acabaria el mandat 2023-2027.

  • La seva sortida també es produeix després que a les eleccions municipals del 2023 els republicans perdessin la meitat dels regidors que van obtenir als comicis del 2019.
  • Actualment, ERC és la quarta força al Ple de l’Ajuntament, al darrere de Trias per Barcelona (11 regidors), el PSC (10 regidors) i Barcelona en Comú (9 regidors).