Barcelona i Àrea
L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni
Foto: L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni | @jaumecollboni I X
Català

Collboni fa el discurs en castellà en un acte contra la segregació educativa

Temps de lectura: 2 minuts
L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni
Foto: L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni | @jaumecollboni I X

Plataforma per la Llengua lamenta que l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s'hagi adreçat en castellà a estudiants de diversos orígens que saben parlar català, durant un acte institucional. 

Què en sabem? L'acte en qüestió era la graduació de la tercera promoció de joves Prometeus i hi participaven quinze joves que han completat estudis universitaris aquest 2023. El programa Prometeus és una iniciativa de la capital catalana que vetlla perquè els joves dels instituts públics dels barris amb un índex d'universitaris inferior puguin cursar estudis superiors amb èxit. 

  • Una de les beneficiàries del programa va intervenir parlant en un català perfecte i amb un discurs que feia referència a la lluita contra la segregació educativa. 
  • "Els estudiants som històries de vida, realitat i circumstàncies que no es poden limitar a ser estadístiques, números i etiquetes socials. En la lluita contra la segregació educativa no sols estem defensant els drets dels nens dels barris perifèrics, sinó també un futur més just i equitatiu", va dir la noia. 
  • Per la seva banda, Collboni, va optar per fer la seva intervenció en castellà. 

Què diu? Plataforma per la Llengua, organització que es dedica a promoure el català com a eina de cohesió social, assegura que, amb actituds com la de l'alcalde de Barcelona, el que justament es fomenta és la segregació. 

  • "Que Jaume Collboni s'adreci en castellà a estudiants que parlen en català i que lluiten contra la segregació és, paradoxalment, segregar-los".  
  • "Incloure'ls a la comunitat lingüística catalana no és només igualitari, sinó que és dotar-los de més eines per al futur". 

Etiquetes: Llengua Barcelona