Barcelona i Àrea
Túnels de la xarxa de clavegueram de Barcelona
Foto: Túnels de la xarxa de clavegueram de Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Successos

Festa a les clavegueres: un grup de vàndals fa botellot al subsol de Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Túnels de la xarxa de clavegueram de Barcelona
Foto: Túnels de la xarxa de clavegueram de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

Un grup de persones va colar-se aquest dissabte a la matinada dins la xarxa de clavegueres de Barcelona i va organitzar una festa il·legal. 

Per què és important? El botellot sota el subsol de la capital catalana no és l'únic acte vandàlic que es va produir aquest passat dissabte. Un grup de més de 70 persones van entrar a les estacions de metro de Jaume I i Passeig de Gràcia de matinada i van començar a fer pintades per tot l'espai. 

Què en sabem? Segons avança LaVanguardia, aquest dissabte a la nit, un grup de desconeguts va assaltar la zona de clavegueres i distribució d'aigües freàtiques del Passeig Sant Joan de Barcelona per organitzar un botellot. 

  • A més, els vàndals van aprofitar per embrutar l'espai amb pintades d'aerosol i deixar tota mena de brossa. 
  • A l'espai, semblant a una depuradora, l'aire és fort i es noten les olors residuals que circulen per les clavegueres de la ciutat. 

En detall: La factura per netejar la zona i esborrar les pintades costarà a les arques públiques més de 3.000 euros. 

  • Tot i això, no s'han de lamentar desperfectes en la maquinària que hi havia dins de l'espai del subsol. 

En profunditat: L'Ajuntament de Barcelona presentarà una denúncia per aquest atac a les instal·lacions de la capital catalana. 

  • A més, el consistori ha anunciat que reforçarà la seguretat de les entrades de l'espai perquè no es tornin a repetir situacions similars. 

Context: L'assalt a les clavegueres es va produir poques hores abans que un grup de 70 persones ataqués amb pintades diferents estacions i combois de metro de la xarxa barcelonina. 

  • Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) calcula que la despesa per aquest atac vandàlic suposarà fins a 135.000 € en neteja de trens i estacions. A més, l'atac va suposar fins a 10 minuts d'aturada a les línies 2 i 4.