Barcelona i Àrea
Bar del Park Güell
Foto: Bar del Park Güell | Foursquare
Barcelona

L'Ajuntament vol tancar el mític bar del Park Güell: "15 famílies depenen del local"

Temps de lectura: 2 minuts
Bar del Park Güell
Foto: Bar del Park Güell | Foursquare

El bar del Park Güell podria abaixar la persiana per sempre. L'Ajuntament, concretament l'Institut Municipal de Parcs i Jardins, ha decidit no renovar la seva concessió.

En detall: La concessió es manté en precari des de fa més d'una dècada de cara a celebrar un futur concurs públic que estableixi el pròxim adjudicatari a mitjà termini.

  • És a dir, tot i que avui el local té un bon funcionament i bona acollida, la proposta municipal impedirà que l'actual concessionari pugui continuar la seva activitat fins que es resolgui el proper concurs, cosa que se suposarà un tancament i que comportarà l'acomiadament de la plantilla, composta per 12 treballadors.
  • L'actual concessió va començar el 2005 i va finalitzar el 2012. A partir d'aquell moment, es va començar a renovar l'adjudicació en precari cada mes

Què diuen? Enric Amatller, gerent del negoci, denuncia aquesta situació i reclama al govern municipal de Jaume Collboni que permeti la continuïtat del bar amb l'equip actual fins que es formalitzi la nova adjudicació.

  • La primera data marcada per a la finalització del permís actual és aquest dimecres, dia 7 de febrer. Per això, el gerent denuncia la problemàtica que aquesta decisió comportaria en matèria laboral. "Si això s'acaba, s'aboca a l'atur a 12 treballadors i, en alguns casos, a un possible risc d'exclusió social", explica Amatller.
  • El restaurador, incideix que "gairebé 15 famílies depenen d'aquest local", i recorda que l'antiguitat mitjana de la plantilla supera els "11 anys". 

Què esperar? El gerent d'aquest bar lamenta que l'Ajuntament estigui "menyspreant" aquesta activitat, i assenyala que el consistori està duent a terme aquest moviment per "evitar la subrogació dels 12 treballadors".

  • Amatller reclama la continuïtat de l'activitat i que se celebri un concurs en què disposi d'un "tracte igualitari" respecte a la resta de privats que presentin la seva oferta per a l'explotació del negoci.
  • En aquest sentit, critica que la situació actual els porta a pensar que el consistori "podria tenir un preferit" per aconseguir el concurs que evitaria l'esmentada subrogació.