Open Melon
Polèmica

Colau, indignada amb Collboni per permetre el desnomanent d'una dona gran

Temps de lectura: 2 minuts

L'exacaldessa Ada Colau ataca l'actual alcalde Jaume Collboni per “haver deixat desnonar” Blanca Espinosa. 

Per què és important? La veïna del Gòtic, de 78 anys, ha estat expulsada de casa seva aquest dijous per un deute de només 88 euros. 

D'on venim? La llogatera ja havia patit cinc intents més de desnonament que van fracassar per la pressió veïnal i les negociacions entre consistori i propietat. 

Què ha dit? A través del seu compte d'Instagram, Colau ha criticat durament la gestió de Collboni en tot aquest assumpte. 

  • "És cert que hi ha més desnonaments inhumans a totes les ciutats, i que sovint els ajuntaments no tenen competències suficients per evitar-ho. El que fa més greu aquest cas és que hi havia una solució possible, però l’actual govern de l’Ajuntament ha decidit canviar els criteris i deixar-la desnonar", ha afirmat la líder de Barcelona en Comú. 
  • Colau ha defensat la gestió que va fer ella de la delicada situació de Blanca Espinosa: "Igual que hem fet els darrers vuit anys, en casos de vulnerabilitat acreditada, l’Ajuntament feia d’aval en el pagament del lloguer, obtenint la solució millor per tothom, la llogatera vulnerable i la propietat".
  • L'excalcadessa ha lamentat la incapacitat de Collboni per resoldre aquest cas: "Constatem que amb el nou govern del PSC hi ha un canvi de criteri, i que l’ajuntament va reduint les garanties i suports per a persones vulnerables que havíem ampliat els darrers anys. No ho podem permetre". 
  • "La Blanca avui podia i havia de continuar vivint a casa seva", ha sentenciat. 

Paral·lelament, Barcelona a Comú, a través del seu perfil a X (antic Twitter), ha anunciat que demanarà explicacions al PSC per saber “què ha fallat”.

  • Els comuns reclamen entendre els motius d'aquest trist desenllaç: "El govern de Jaume Collboni ha de donar explicacions JA davant d’aquest fet inacceptable".