Barcelona i Àrea
Els Bombers a l'exterior de l'edifici esfondrat
Foto: Els Bombers a l'exterior de l'edifici esfondrat | Bombers de la Generalitat
Successos

Tragèdia a Badalona: tres morts en l'esfondrament de l'edifici

Temps de lectura: 2 minuts
Els Bombers a l'exterior de l'edifici esfondrat
Foto: Els Bombers a l'exterior de l'edifici esfondrat | Bombers de la Generalitat

Els Bombers de la Generalitat han localitzat tres cadàvers en l'edifici esfondrat a Badalona, al carrer Canigó. 

Per què és important? Un habitatge de cinc plantes s'ha esfondrat aquest dimarts al matí a Badalona al carrer Canigó, al barri del Raval. L'edifici, el número 9 del carrer, ha col·lapsat fins als baixos.

Què en sabem? Els bombers han treballat tota la nit per localitzar els cossos dels tres desapareguts que vivien a l'habitatge accidentat. Després de passar-se tota la nit retirant runa, han localitzat els tres cossos sense vida dels veïns de l'edifici. 

  • L’edifici, construït el 1959, havia passat una inspecció tècnica recent segons han explicat alguns veïns al consistori.
  • Tot apunta que el principal motiu de l'accident és que la part de l’àtic va col·lapsar i va arrossegar la resta de pisos avall.

En detall: Les tres víctimes, un home i dues dones que vivien a l'habitatge esfondrat, s'han trobat entre les runes a l'interior del bloc de pisos. 

  • L'home mort havia estat pare feia un mes. La seva parella i el nadó havien sortit de casa 10 minuts abans de l'esfondrament. 
  • Una de les dues dones tenia dues filles petites que han quedat sota la protecció de la DGAIA. 

Què diuen? L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha informat sobre la troballa de les víctimes dins de l'edifici esfondrat. L'ajuntament de la ciutat ha decretat tres dies de dol oficial i ha convocat 5 minuts de silenci aquest dimecres a les 17:30 a la plaça de la Vila. 

  • L'alcalde ha mostrat el seu condol i "tota la nostra estima i suport a familiars i amics" de les víctimes. A més, també ha volgut agrair als serveis d'emergència per la feina que han fet per localitzar els tres cossos. 

  • El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha mostrat consternat pel "tràgic accident" i ha donat el condol a les famílies i amics de les víctimes. Aragonès diu que "caldrà arribar fins al final en la investigació de les causes".