Barcelona i Àrea
Els Bombers a l'exterior de l'edifici esfondrat
Foto: Els Bombers a l'exterior de l'edifici esfondrat | Bombers de la Generalitat
Badalona

Desallotgen l'edifici contigu a l'esfondrat a Badalona després de trobar una esquerda

Actualitzat: Dimecres, 14 de febrer de 2024. 15:42
Temps de lectura: 1 minut
Els Bombers a l'exterior de l'edifici esfondrat
Foto: Els Bombers a l'exterior de l'edifici esfondrat | Bombers de la Generalitat

Els Bombers han desallotjat de manera preventiva tots els pisos del bloc veïnat a l’edifici que es va esfondrar la setmana passada al carrer del Canigó de Badalona.

Per què és important? Un habitatge de cinc plantes es va esfondrar el passat dimarts 7 de febrer a Badalona al barri del Raval i va deixar tres víctimes mortals que es trobaven dins del pis en el moment de l'allau. 

Què en sabem? Els Bombers ara han trobat una esquerda horitzontal al quart pis del número 7 del carrer Canigó de Badalona. 

  • Juntament amb l'arquitecte municipal, els bombers estan avaluant si hi ha alguna afectació estructural.
  • En total s'han evacuat els vuit pisos que conformen l'edifici. 
  • Segons ha explicat l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, aquesta esquerda podria estar relacionada amb el pis esfondrat i ha explicat que també s'han detectat a la resta de blocs adjacents i que podrien estar afectats: "Sha arribat a la conclusió que l'edifici té una situació possible d'un cert risc perquè aquestes esquerdes que s'han detectat també sembla que s'estan repetint en un altre pis".  

Situació actual: Els Mossos encara investiguen què va poder causar l'enfonsament. L'alcalde, Xavier García Albiol, va assegurar que l'edifici no tenia cap expedient obert per mal estat i que, segons els veïns, va passar una inspecció tècnica el mes passat. Albiol apuntava problemes en els materials del sostre de l'àtic.