Cultura i Pantalles
Toni Cruanyes i Carles Costa al TN de TV3
Foto: Toni Cruanyes i Carles Costa al TN de TV3 | 3cat
Televisió

Crítiques al TN de TV3 pel tractament de la tragèdia de Badalona: "Incomprensible"

Temps de lectura: 3 minuts
Toni Cruanyes i Carles Costa al TN de TV3
Foto: Toni Cruanyes i Carles Costa al TN de TV3 | 3cat

Crítiques al Telenotícies vespre de TV3 pel tractament de la notícia de l'esfondrament d'un edifici de cinc plantes a Badalona i la recerca de tres desapareguts. 

Per què és important? Aquest passat dimarts, un edifici de Badalona va col·lapsar i es va esfondrar fins a la planta baixa. Durant la nit, els bombers han retirat la runa per localitzar els tres desapareguts, que finalment han aparegut morts. 

Què en sabem? El telenotícies vespre de la televisió pública catalana, un dels programes més seguits i amb més audiència de la televisió a Catalunya, ha rebut crítiques pel tractament de la tragèdia a Badalona. 

  • Aquest dimarts, el telenotícies presentat i editat pel periodista Toni Cruanyes s'ha desplaçat fins a Alcarràs (Segrià) per fer el seguiment de les protestes del sector agrícola arreu del país. Durant tot el dimarts, els pagesos han provocat talls a les principals carreteres catalanes per denunciar la situació que viu el sector. 
  • El desplegament informatiu ha estat extens i ha estat el tema escollit per obrir el telenotícies. S'han fet connexions en directe des de diferents punts del mapa de Catalunya afectats per les protestes agrícoles: Medinyà, Gurb, Mollet del Vallès, Montblanc, l'Aldea, Sallent i Fondarella. 

En detall: La decisió d'obrir amb aquest tema ha provocat crítiques a l'informatiu presentat per Cruanyes. Durant gairebé els primers 20 minuts del programa s'ha destinat a parlar sobre el tema. El problema és que aquest dimarts també hi ha hagut una notícia de transcendència a Catalunya, l'esfondrament de l'edifici a Badalona. 

  • El periodista Carles Costa, des del plató de Sant Joan Despí, ha recollit el testimoni de l'enviat especial Cruanyes i ha presentat la resta de notícies del dia. 
  • La nova sorpresa és que a plató no s'ha començat informant sobre la recerca de tres desapareguts a l'edifici de Badalona, sinó que s'ha prioritzat tractar temes de política i declaracions sobre l'amnistia i els tribunals espanyols. 
  • No ha estat fins al minut 24:00 del telenotícies que s'ha tractat el tema de Badalona i dels tres cossos desapareguts en el tràgic accident. 
  • La notícia ha ocupat 2 minuts i escaig en les pantalles dels teleespectadors. 

Què diuen? La decisió d'explicar la tragèdia de Badalona gairebé al mig de l'informatiu ha provocat crítiques. Periodistes catalans han assenyalat la demora de TV3 en explicar la notícia dins del seu programa estrella de la graella. 

  • El periodista de SER Catalunya Sergi Caballero ha assegurat que "li costa d'entendre que la recerca a contrarellotge de tres persones que poden haver mort en l’ensorrament d’un edifici a Badalona s’abordi al minut 24 d’un TN". 

  • La periodista catalana de TardeAR Elena Godessart també s'ha sumat a les crítiques a la televisió pública i creu que ha estat una decisió "incomprensible": "TV3 és anti-succés sigui del calat que sigui, per a mi també és incomprensible".