Barcelona i Àrea
El bus 116 de La Salut
Foto: El bus 116 de La Salut | Twitter / @TMB_Barcelona
Transport públic

Barcelona vol eliminar d'internet el bus 116, saturat de turistes del Park Güell

Temps de lectura: 2 minuts
El bus 116 de La Salut
Foto: El bus 116 de La Salut | Twitter / @TMB_Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona estudia com treure el bus 116, una línia de barri, de les indicacions d'internet que guien els turistes cap al Park Güell. 

Per què és important? Ja fa anys que els veïns de la Salut que viuen a la falda del Parc Güell denuncien que la mobilitat de l’entorn és molt complicada pel gran volum de turistes que van fins al parc. 

En detall: El consistori estudia com eliminar les referències a internet del bus 116 com a mètode per arribar-hi, amb l'objectiu que en facin ús exclusivament els veïns. Per exemple, que el Google Maps no doni aquesta opció.

  • El tinent d’alcaldia de Convivència, Albert Batlle, ha admès que “és evident que el bus 116 està saturat”, i que aquest no és un canvi fàcil ni immediat, però "s'ha d'intentar".
  • Des de l'Ajuntament sostenen que reforçar la línia, tal com demanen els veïns, “no solucionarà el problema” i ha descartat crear un bus llançadora per a turistes.

Més mesures: L'Ajuntament també ha aprovat habilitar noves línies o recorreguts de bus per connectar millor el Park Güell, amb el seu estudi de mobilitat corresponent; així com instar la Generalitat a avançar les obres de la línia L9 del metro per posar en marxa la parada de la plaça de Sanllehy.

  • El consistori també mirarà de reubicar la parada de taxis que ara hi ha a la rambla de Mercedes, on s’acumulen molts taxis i també VTC que porten turistes cap al parc o que se’ls enduen després de la visita. 
  • Després d'això es desplaçaran les pilones mòbils que hi ha al carrer Marianao i Larrard a l'altura de Rambla Mercedes fins al carrer de Sant Cugat del Vallès, perquè només els veïns entrin al barri.