Barcelona i Àrea
Xavi Moya
Foto: Xavi Moya | Facebook Team Moya
Accident mortal

El jutge ordena imputar el cap de manteniment de carrers de Barcelona per la mort de Xavi Moya

Temps de lectura: 2 minuts
Xavi Moya
Foto: Xavi Moya | Facebook Team Moya

El Jutjat d'Instrucció número 17 de Barcelona ha demanat als serveis jurídics de l'Ajuntament de Barcelona que identifiquin "el responsable de manteniment" del carrer on va tenir lloc l'accident del boxejador Xavi Moya.

Per què és important? Moya va morir en un accident de moto a la confluència dels carrers Aragó i Sicília, un punt fatídic de la ciutat i escenari de catorze accidents l'any passat. La família de la víctima va decidir dur el cas als tribunals.

Situació actual: Segons ha avançat en exclusiva el Periódico, el jutge ha demanat que identifiquin "la persona responsable de senyalització, conservació i manteniment de la via on va ocórrer l'accident el 7 d'octubre del 2023".

  • El magistrat vol rebre "declaració com investigat" a l'encarregat municipal del carrer Aragó amb Sicília, on va tenir lloc l'accident mortal.

Els fets. Xavi Moya, llegenda barcelonina dels esports de contacte durant els anys 90, va morir en un accident de moto amb 55 anys.

  • Moya va morir quan circulava amb moto en aquest tram que estava en obres per l'enllaç del tramvia juntament amb una modificació del traçat del carril bici.
  • Concretament, va impactar el seu vehicle amb un separador del carril-bici que tallava la via.

En detall: Segons un informe del bufet Vosseler, que representa la família, almenys set motoristes van morir en aquest punt i quatre es van posar en contacte amb la defensa de la família per sumar-se a les accions legals.

  • La defensa va denunciar doncs que el separador del carril bici talla sense avís previ el carril i era poc visible.

Context: Moya era un dels pocs boxejadors de la història que tenia títols de Campió del Món en tres disciplines esportives diferents.

  • En boxa, va guanyar tres campionats d'Espanya de pes mitjà i va ser campió intercontinental IBF; també va ser campió del món en full-contact en nou ocasions. A més, va competir en kungfu i en taekwondo, i va aconseguir diverses medalles.
  • Un atracament a la sortida de l'escola quan tenia 16 anys el va portar a aprendre l'art de la boxa i a tenir una carrera reconeguda internacionalment.
  • Va deixar la lluita professional l'any 2008 i va posar-se al capdavant de la gestió del gimnàs d'esports de contacte Esport Rogent, ubicat al Clot.