Barcelona i Àrea
Diversos activistes es manifesten al Raval per evitar el denonament
Foto: Diversos activistes es manifesten al Raval per evitar el denonament | X / @RavalSindicat
Habitatge

Polèmica actuació policial en un desnonament al barri del Raval, a Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Diversos activistes es manifesten al Raval per evitar el denonament
Foto: Diversos activistes es manifesten al Raval per evitar el denonament | X / @RavalSindicat

Més d'un centenar de persones s'han concentrat aquest dimecres al barri del Raval de Barcelona per protestar contra el desnonament simultani de quatre pisos en un bloc.

Per què és important? En total són una desena de veïns afectats pel desnonament. Els inquilins ja havien denunciat "pràctiques mafioses" per part de la propietat, que els havien intentat desnonar en diverses ocasions.

Què en sabem? La concentració l'ha convocada el Sindicat d'Habitatge del Raval i altres entitats amb la intenció d'impedir que es diguin a terme els desnonaments del número 106 del carrer del Carme de Barcelona, al barri del Raval.

  • A les sis del matí hi han arribat els primers activistes i a les nou del matí ja s'hi reunien un centenar de persones.

En detall: Cap a les 11:00 un ampli dispositiu policial s'ha desplaçat cap al lloc dels fets. Els Mossos d'Esquadra han instat als manifestants a permetre que es complís el mandat judicial. 

  • Més tard, però, els agents s'han acabat apropant als activistes i en alguna ocasió hi han carregat contra els presents per fer-los marxar.
  • El sindicat també ha explicat que "els Mossos tallen el pas amb furgons per evitar que la premsa gravi les càrregues policials".

El més nou: Cap a la una del migdia s’ha decidit posposar dos dels quatre desnonaments que hi havia programats.

En imatges. El sindicat ha compartit a X, antic Twitter, les imatges de les càrregues policials.

Què diu el sindicat? El Sindicat d'Habitatge denúncia que aquest "desnonament és doblement flagrant: no només ens expulsen per continuar especulant i turistificant el barri, sinó que aquest cas constitueix un altre exemple de persecució política a persones que estan organitzades en el moviment per l'habitatge".

  • Denuncien que tres dels pisos són propietat del fons d’inversió Cerberus i un altre d’un gran propietari. Hi viuen activistes del Sindicat d’Habitatge del Raval i també hi ha quatre menors d’edat.