Societat
La policia antiavalots al desnonament de Mataró
Foto: La policia antiavalots al desnonament de Mataró | Twitter / @sindicatmataro
Desnonaments

Llibertat pels dos detinguts en un tens desnonament a Mataró

Temps de lectura: 2 minuts
La policia antiavalots al desnonament de Mataró
Foto: La policia antiavalots al desnonament de Mataró | Twitter / @sindicatmataro

El jutjat d'instrucció número 2 de Mataró ha decretat llibertat per als dos detinguts dimecres després d'un desnonament al barri de Rocafonda a Mataró.

Què en sabem? Les detencions es van practicar per atemptat a l'autoritat durant l'actuació policial, en què es va desnonar una família amb menors d'edat en un pis del carrer Mèxic, segons va informar el Sindicat d'Habitatge de Mataró.

  • Segons TV Mataró, el sindicat va reunir una norantena de persones i es van viure moments de tensió entre la policia i els concentrats. 
  • De fet, en els vídeos que va difondre a xarxes el col·lectiu s'aprecia com es llancen ous i farina al cordó policial.
  • Fins a cinc furgonetes dels antiavalots de la policia catalana es van presentar per facilitar el desnonament.

A més: Durant el desnonament també es va requerir la presència d'una ambulància del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) per atendre una dona que va patir un atac d'ansietat.

En detall: Segons expliquen des del sindicat, la família feia vint anys que residia al pis, adquirit per una hipoteca, i mai no han deixat de pagar.

  • Asseguren que després van pactar un lloguer social amb el banc, però que es va acabar vent a un fons voltor, que no fa cas a aquest pacte.
  • Van deixar d'acceptar els rebuts i van reclamar el desallotjament.

Què diu el sindicat? El Sindicat d'Habitatge de Mataró especificava que les detencions es van produir un cop ja s'havia fet efectiu el desnonament.

  • Aquest dijous membres del col·lectiu s'han concentrat als jutjats de la ciutat per reclamar la posada en llibertat immediata dels detinguts.

Previsions: El jutge manté la causa oberta per atemptat als agents.

Categoria: Societat
Etiqueta: Desnonaments