Política
L'alcaldessa de Barcelona
Foto: L'alcaldessa de Barcelona | ACN
Habitatge

Una immobiliària es querella contra Colau per aturar un desnonament

Temps de lectura: 1 minut
L'alcaldessa de Barcelona
Foto: L'alcaldessa de Barcelona | ACN

La immobiliària Juninmo s'ha querellat contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el seu govern per haver entorpit i sancionat l'empresa que volia executar un desnonament.

Al detall: Segons avança elDiario.es, la immobiliària acusa Colau i la regidora d'Habitatge, Lucía Martín, de coacció municipal per haver obert un expedient a l'empresa per intentar desnonar un home vulnerable durant el 2021.

En profunditat: Tot i que l'expedient sancionador que Colau va obrir a la immobiliària es va tancar sense sancions, Juninmo ha interposat una querella contra el govern municipal.

  • L'empresa acusa l'executiu municipal d'obrir-li un expedient sancionador des de l'àrea d'Habitatge quan va intentar desnonar un veí del barri de Les Corts que els serveis socials consideraven vulnerable.
  • Cal remarcar que la llei catalana d'Habitatge preveia sancions pels grans tenidors que no oferissin habitatge social als llogaters vulnerables abans de desnonar-los. Més tard, el Constitucional va tombar la norma.

A més: Per sustentar la querella, la immobiliària va aportar un informe documental, encarregat per una empresa de detectius privats, que qüestiona la vulnerabilitat del veí. En aquests documents tan sols s'analitza les xarxes socials de l'inquilí i la situació professional "acomodada" del seu germà.

Categoria: Política
Etiquetes: Ada Colau Tribunals