Societat
Cotxes de Mossos en el moment del desnonament a Mataró
Foto: Cotxes de Mossos en el moment del desnonament a Mataró | Twitter / @sindicatmataro
Mataró

Tensió en un desnonament a Mataró amb càrregues policials

Temps de lectura: 2 minuts
Cotxes de Mossos en el moment del desnonament a Mataró
Foto: Cotxes de Mossos en el moment del desnonament a Mataró | Twitter / @sindicatmataro

Una quarantena de persones s’han concentrat aquest divendres al matí al carrer Set Partides de Mataró (Maresme) per evitar un desnonament que ha acabat amb diversos moments de tensió i càrregues policials.

Per què és important? Quan la policia ha accedit a l’interior de l’habitatge, juntament amb la comitiva judicial, s’ha trobat la persona que vivia al pis, que hauria ingerit pastilles i que es trobava en un estat semi inconscient.

Els fets: Fonts policials han explicat que han acudit al lloc dels fets per un requeriment judicial, i que un cop allà s’han trobat una concentració amb desenes de persones que volien impedir-lo.

  • Abans d’entrar, asseguren que treballadors dels Serveis Socials han intentat iniciar un procés de mediació que no ha tingut èxit.
  • Hi havia habilitat un cordó policial, i ha estat en aquell moment quan els concentrats han començat a sobrepassar-lo i s’han produït algunes càrregues. Segons les mateixes fonts, cinc agents han patit agressions i han resultat ferits lleus.

En vídeos: El Sindicat d’Habitatge de Mataró, ha denunciat a través de xarxes socials que diversos activistes han resultat ferits pels cops de porra i han penjat imatges on es poden veure persones ensenyant els cops.

  • També han publicat un vídeo on es mostra com una dona amb cadira de rodes cau a terra en els moments més tensos entre manifestants i policia.
  • En un altre vídeo ella mateixa explica que l’han empès, defensant que es tractava d’una protesta “pacífica” que tenia com a objectiu donar suport a la persona que finalment ha estat desnonada.
  • En el seu cas ha denunciat que li han trencat el bastó i que ha hagut d’anar a un centre hospitalari.

Finalment, segons el sindicat, el pis on s’ha executat el desnonament pertany a un fons voltor i la persona que hi vivia era un home en situació de vulnerabilitat.

Categoria: Societat
Etiqueta: Desnonaments