Barcelona i Àrea
Ada Colau i Jaume Collboni
Foto: Ada Colau i Jaume Collboni
Ajuntament

Colau, a la desesperada per tornar a governar: "Collboni és alcalde gràcies a nosaltres"

Temps de lectura: 2 minuts
Ada Colau i Jaume Collboni
Foto: Ada Colau i Jaume Collboni

L'exalcaldessa de Barcelona i líder del grup municipal dels comuns, Ada Colau, ha tornat a pressionar l'actual alcalde del PSC perquè la inclogui en el nou govern.

Per què és important? L'última passa dels comuns per aconseguir entrar en el govern ha estat votar a favor de la tramitació dels pressupostos de Collboni. Segons l'exalcaldessa, ho va fer perquè quedés clar que no posen "pals a les rodes", però Colau ha reiterat que aquesta és "l'última oportunitat" que li donen al PSC. 

Què diu? Ada Colau, s'ha mostrat "decebuda" amb Jaume Collboni perquè encara no s'hagi concretat un acord entre les dues formacions per formar un "govern progressista".

  • En una entrevista a Betevé, lamenta que l'alcalde encara no s’ha assegut a parlar amb els comuns sobre un possible pacte de govern a l’Ajuntament i també li ha retret que només negociï amb ERC: "Per què ara pot parlar amb ERC i no amb nosaltres? Això no s’entén", diu.
  • L’exalcaldessa s’ha mostrat sorpresa  ja que, segons ha explicat, temps enrere socialistes i republicans “no es podien veure” i ella havia de “fer de pont”.
  • En canvi, "els comuns sí que van fer "grans gestos de confiança" amb Collboni investint-lo alcalde o votant a favor dels pressupostos. A més, ha recordat que Collboni no estaria al govern" si no hagués estat pel vot favorable dels comuns": "Ja hem governat junts, no ha de ser pas tan complicat", ha dit. 

D'on venim? L'exalcaldessa ha defensat que van investir Collboni amb la convicció que era la "millor opció" per conformar un govern d'esquerres a la ciutat, i tot i que ha afirmat no haver-se penedit d'aquella decisió, reclama als socialistes que "s'aclareixin" i prenguin una decisió sobre el futur de la ciutat. 

  • També Ada Colau ja va denunciar que l'alcalde Jaume Collboni està rebent pressions d'elits per evitar un govern del PSC amb els comuns a la capital catalana: "Hi ha qui diu que BComú ha tocat els interessos de sectors com l'immobiliari o el turístic que no s'havien tocat mai. I pot ben ser que els estiguin fent cants de sirena, que els estiguin dient que els faran la vida més fàcil si no hi som".